Larense Accordeonvereniging (LAV)

Larense Accordeonvereniging (LAV)

De vereniging is opgericht op 10 december 1946 en bestaat uit twee orkesten: Het A-orkest staat onder leiding van Frank Sterenborg en telt zo’n twintig leden. Wekelijks wordt er geoefend in Kulturhus het Kruispunt op donderdagavond van acht tot tien uur. Het orkest heeft een breed repertoire: van licht klassiek tot pop- musical- en filmmuziek. Een selectie hiervan kunt u beluisterenén bekijken op deze site.

Het recreantenorkest, dat opgericht is in 1996, wordt geleid door Dinie Zweverink. Dit orkest, bestaande uit veel oud-leden, repeteert ook in Kulturhus het Kruispunt, maar dan eens in de twee weken op dinsdagavond. Zij spelen veelal Hollandse evergreens en andere bekende melodieën.

De vereniging geeft jaarlijks een concert, waarbij de accordeonmuziek wordt afgewisseld met een optreden van bijvoorbeeld een koor of solist. Hiernaast wordt er met enige regelmaat meegewerkt aan uitvoeringen van andere verenigingen en evenementen. En dan zijn er natuurlijk ook de optredens bij verpleeg- en verzorgingstehuizen in de wijde regio. Ook brengt het orkest een avondvullend programma bij organisaties zoals bijvoorbeeld de Zonnebloem. Bij deze laatste optredens wordt de muziek afgewisseld met gedichten en verhalen én is er voor het publiek de gelegenheid mee te zingen met bijvoorbeeld de medley van beroemde nummers van de Ramblers en uit de bekende bundel ‘Kun je zingen…”.

Lijkt het u leuk om (weer) accordeon te gaan spelen of wilt u ons uitnodigen voor een optreden?  Op onze site www.larenseaccordeonvereniging.nl kunt u alle informatie vinden!

Nieuwsberichten van Larense Accordeonvereniging (LAV)« terug naar de vorige pagina

Contactgegevens
Larense Accordeonvereniging (LAV)
Henk Holstege
Stoomdijk 20
7245 PN Laren (Gld)
0573 401413
www.larenseaccordeonvereniging.nl
Neem contact met ons op
Delen
Agenda