Happen en Trappen

Happen en Trappen

Van coulisselandschap naar Hanzestad - 51 km.

Happen en historie gaan prima samen, dat bewijst de Achterhoek wel. Het roemruchte verleden biedt prachtige plaatjes, zowel in de stad als op het platteland. Maar ook de inwendige mens wordt niet vergeten: dat wordt genieten…

Oud, ouder, oudst 
Het is een van de oudste steden van Nederland, en dat zie je. In Deventer passeer je het ene prachtige gebouw na het andere. Hier vind je het oudste stenen huis, het oudste stadswandelpark én de oudste academische bibliotheek van Nederland. Tegenover café Floors zit het Speelgoedmuseum en dat is een bezoekje meer dan waard. 

Monumentale herinneringen
Germanen, Romeinen, Spanjaarden en Fransen: het is maar een greep uit de nationaliteiten die ooit belangstelling toonden voor Zutphen. De stad was verscheidene malen onderwerp van de strijd, waarvan nog altijd monumentale herinneringen zichtbaar zijn in de vorm van torens, poorten en vestingwallen. Neem vooral even de tijd om de fraaie binnenstad te bewonderen. 

Veranderend landschap 
Hoe mooi ook, de Achterhoek heeft méér te bieden dan Hanzesteden alleen. Loofbossen, weilanden, en akkers wisselen elkaar af en vormen samen dat zo karakteristieke coulisselandschap. De houtwallen en heggen creëren een voortdurend veranderend landschap. 

Route 
De route begint met koffie en wat lekkers bij restaurant Langenbaergh in Laren. Daarna volgt een voorgerecht bij Floors in Deventer en een soepje bij het Bosrestaurant in Joppe. Het hoofdgerecht wordt geserveerd bij het IJsselpaviljoen in Zutphen. Bij De Hoofdige Boer in Almen wacht u ten slotte het dessert.

Nieuwsberichten van Happen en Trappen« terug naar de vorige pagina

Contactgegevens
Happen en Trappen
Neem contact met ons op
Er is geen email adres bekend bij ons, gebruik bovenstaande gegevens om contact op te nemen.
Delen
Agenda