Fietsroute Oostelijke Graafschaproute

Fietsroute Oostelijke Graafschaproute

Het gebied De Graafschap is gelegen in de Achterhoek tussen Zutphen, Borculo, Zelhem en de grens met Overijssel en omvat in totaal 42.000 ha. Het gebied kenmerkt zich door een rijke afwisseling in het landschap.

Dit is de reden dat de rijksoverheid dit gebied bestempeld heeft als Nationaal Landschap. De dichte bossen, grillige houtwallen en rijke slootkanten vormen een ideaal decor voor een bewegwijzerde A.T.B.-route.

Bij het uitzetten van de route is uiteraard rekening gehouden met de wensen van alle betrokkenen, enerzijds de grondeigenaren en natuurbeschermingsorganisaties en anderzijds de A.T.B.-ers. De A.T.B.-route is aangelegd om kwetsbare natuurgebieden te ontzien en andere recreantengroepen zo weinig mogelijk te hinderen. Met inachtneming van enkele gedragsregels kan iedere recreant genieten van de natuur.

De mountainbikeroute door de Graafschap is ongeveer 90 kilometer lang en is verdeeld in vier etappes. De tocht duurt vijf tot zeven uur, afhankelijk van de snelheid. Ongeveer 90% van de route gaat over onverharde wegen, de overige 10% over verharde wegen. Qua technisch profiel is de beoordeling voor de route ** met enkele stukken ***. Het is een vrij snelle route, vooral de beklimming van de Lochemse Berg is pittig.

Nieuwsberichten van Fietsroute Oostelijke Graafschaproute« terug naar de vorige pagina

Contactgegevens
Fietsroute Oostelijke Graafschaproute


Laren

Neem contact met ons op
Er is geen email adres bekend bij ons, gebruik bovenstaande gegevens om contact op te nemen.
Delen
Agenda