VVV Lochem Eigenzinnig Lochem

VVV Lochem Eigenzinnig Lochem

Genieten en opladen...in Gelders Laren

Geniet van de gastvrijheid in Laren Gelderland (in de volksmond ‘Loarne’). Waar je altijd hartelijk ontvangen wordt, men graag een praatje maakt en alle tijd voor je neemt.

Laren, een sfeervol dorpje, bekend van onder andere Fiets4Daagse de Achterhoek, het Pieterpad dat door Laren loopt, de boerderijen en het prachtige landschap. Onontdekte plekjes, teruggegeven aan de natuur, zoals het zogenaamde Oranjewoud met zijn meertjes in Landgoed Verwolde, ijsbaan Roowinkel en het Kranegoorsebos.

Vele fiets- en wandelroutes brengen je langs landgoederen en landhuizen zoals Oolde, Verwolde en Ampsen. Huis Verwolde is ingericht als museum. Het landgoed rond dit huis herbergt ook de dikste zomereik van Nederland, met een omtrek van ruim 7,5 meter. Deze boom draagt de toepasselijke naam "Dikke Boom".

Onderweg kun je afstappen bij de mooie adresjes van ‘Eerlijk & Heerlijk uut Loarne’. Geniet van alle streekproducten die hier gemaakt worden. Een samenwerking tussen een aantal Larense bedrijven die allemaal eerlijke en heerlijke producten maken, waarbij gebruik wordt gemaakt van plaatselijke grondstoffen. De bakker, de wijn-, aardappel- en kaasboer, de schrijnwerker en zelfs de cafetaria, zij weten wat goed en vooral lekker is.

Laren is ook het dorp waar alle dagelijkse voorziening zijn zoals winkels, basisonderwijs, sportverenigingen, het openlucht zwembad en de centraal gelegen NH kerk gebouwd in 1835 met o.a. orgel en houtsnijwerk met afbeeldingen van “de Schepping”.. De rijke folklore van het dorp werd aan het begin van de
twintigste eeuw beschreven door H.W. Heuvel in zijn "Oud-Achterhoeks boerenleven, het hele jaar rond", een boek dat een klassieker werd in de volkskunde. Daarnaast heeft de bekende acteur Albert Mol tot zijn dood in 2004 in Laren gewoond. Zijn standbeeld is te vinden in het centrum van Laren.

Van theetuin tot logeerboerderij, van dorpshotel tot boerencamping of gewoon neerstrijken op een bankje lekker genieten en heerlijk opladen. Na een bezoek aan Gelders Laren kunt je er weer helemaal tegenaan!

Nieuwsberichten van VVV Lochem Eigenzinnig Lochem« terug naar de vorige pagina

Contactgegevens
VVV Lochem Eigenzinnig Lochem

Markt 2
7241 AA Lochem
0573 251898
www.eigenzinniglochem.nl
Neem contact met ons op
Delen
Agenda