Paasvuur

Paasvuur


Op Eerste Paasdag brandt het paasvuur weer in Laren. De eeuwenoude traditie, die elk jaar wordt voortgezet, vindt plaats aan de Lenderinkstege.

De start van de optocht naar het paasvuur is rond 20:30 uur vanaf 't Langenbaergh, Deventerweg 1 in Laren. Daar vertrekt de fakkel- en lampionoptocht onder begeleiding van de Larense muziekvereniging Apollo naar de brandstapel aan de Lenderinkstege. Wanneer de optocht en het vuur op de Lenderinkstege zijn aangekomen wordt het Larense paasvuur aangestoken.

Vooraf, vanaf 20.00 uur, zijn fakkels en lampions te koop.

Snoeihout inleveren

Op het terrein aan de Lenderinkstege kan het snoeihout aangeleverd worden op vrijdag 10 april van 08.00 tot 18.00 uur en zaterdag 11 april van 08.00 tot 16.00 uur.
U kunt uitsluitend snoeihout brengen en niet dikker dan 15 cm doorsnee. Géén stronken (stobben). Wie beroepsmatig snoeihout af komt leveren moet rekenen op € 20,- stortingskosten.

Door de toenemende onkosten om een paasvuur te organiseren, vragen wij u om een vrijwillige bijdrage als u snoeihout komt brengen. Een collectebus staat bij de brandstapel.

Voor informatie: Teun Schutte tel. 0573-401970
www.toeristenbelanglaren.nl