De Dikke Boom van Verwolde

De Dikke Boom van Verwolde

Het Huis Verwolde is een mooie plaats voor de bomenliefhebber: vlakbij staat namelijk De Dikke Boom van Verwolde. Deze zomereik is de dikste eik van Nederland (omvang 7,79 m). Men schat deze indrukwekkende boom, die het de laatste jaren helaas minder goed doet, zo'n 450 tot 500 jaar oud. Er zijn relatief veel bordjes die naar de boom wijzen. Men kan meer informatie vinden op deze pagina.
Verder op langs het "Bijzondere bomenpad", waar de bezoekers vrij kunnen op wandelen, staat ook een opmerkelijke Himalayaden (Pinus wallichiana).

 


Mammoetbomen

De mammoetbomen die te vinden zijn nabij Huis Verwolde zijn slechts jonge exemplaren. De eerste staat tussen het woonhuis en de orangerie. Naast deze mammoetboom (Sequoiadendron giganteum) staan vier ook jonge kustmammoetbomen (Sequoia sempervirens) dicht op elkaar, zoals te zien is op één van de foto's. Update: deze boom blijkt in het najaar 2007 gestorven te zijn.

De tweede boom staat vlakbij Oom Frits, een in 1791 geplante zomereik langs het "Dikke bomenpad". De twee laatste mammoetbomen zijn ook nog jonge boompjes, aangeplant bij het Jachthuis enkele honderden meters ten oosten van Oom Frits. De Baron woonde tot zijn overlijden in 2008 in het jachthuis omdat het Huis Verwolde zelf hem een beetje te groot was geworden.

Nieuwsberichten van De Dikke Boom van Verwolde« terug naar de vorige pagina

Contactgegevens
De Dikke Boom van Verwolde

Jonker Emilelaan 4
7245 TL Laren (Gld)
-
-
Neem contact met ons op
Er is geen email adres bekend bij ons, gebruik bovenstaande gegevens om contact op te nemen.
Delen
Agenda