Rene Bruns Schrijnwerker

Rene Bruns Schrijnwerker

Al op jonge leeftijd was René Bruns te vinden in de timmerwerkplaats van zijn opa en zijn oom, waar hij kennismaakte met hout in al zijn varianten. Na zijn opleiding meubelmaken en meubelstofferen nam hij na jaren in loondienst te hebben gewerkt de grote stap en begon in 2001 zijn eigen bedrijf in Laren Gld., René Bruns schrijnwerker.

Schrijnwerker betekent werker in fijn hout, maker van fijn kasten- en meubelwerk. Deze benaming dekt de lading beter dan meubelmaker, waarbij men al gauw denkt aan seriematig fabriekswerk. René maakt al zijn werk speciaal op maat en specifieke wens van de klant, waarbij hij vaak gebruik maakt van hout uit Laren Gld. en omgeving. Naast meubels, keukens en interieur maakt René ook prachtig houtdraaiwerk en beeldhouwwerk, met oog detail en liefde voor het hout. 

Het liturgisch meubilair in de kerk te Laren komt van René’s hand. Het gebruikte hout, Beuken en Eiken, komt uit het landgoed Verwolde. De winkelinrichting van Bakker Wijnand is ook door René gemaakt. De Amerikaanse Eik die hiervoor is gebruikt komt uit Lochem. Verder de winkelinrichting bij Pasop ambachtelijke producten en bij Aris Frieterie te Laren staat een prachtige ‘stamtafel’ met Eiken krukjes eromheen. Al deze creaties zijn de moeite van het bezichtigen waard en vooral ook het aanraken, want dat is wat René Bruns schrijnwerker maakt, aaibaar hout.

Nieuwsberichten van Rene Bruns Schrijnwerker« terug naar de vorige pagina

Contactgegevens
Rene Bruns Schrijnwerker

Oude Holterweg 5
7245 TM Laren
0573 221508
www.renebruns.nl
Neem contact met ons op
Er is geen email adres bekend bij ons, gebruik bovenstaande gegevens om contact op te nemen.
Delen
Agenda