489
Zonnepanelen op Braninkhal

Zonnepanelen op Braninkhal

geplaatst op 31-10-2018 door Redactieteam Laren Gelderland

Om alvast in te springen op de naderende bezuinigingen op (sport)accommodaties in de gemeente Lochem, heeft de Stichting Braninkhal in Laren een nuttige investering gedaan. Het hele dak van de hal is onlangs namelijk vol gelegd met maar liefst 186 zonnepanelen! De zonnepanelen zijn geïnstalleerd door de firma Assendorp uit Deventer.

Hiermee kan de Braninkhal in belangrijke mate voorzien in haar eigen stroomverbruik en daarmee een flinke bezuiniging realiseren op de energieconsumptie. Ook is de stichting nog in overleg met de gemeente Lochem om alle verlichting in de hal te vervangen door Ledverlichting, waardoor het energieverbruik nog eens drastisch omlaag gaat.

Onlangs is de gehele accommodatie door de gemeente onderworpen aan een energiescan. Ook hieruit volgen diverse maatregelen, o.a. bouwkundige, om het energieverbruik te reduceren.

Kortom, de Braninkhal draagt haar steentje bij als het gaat om energiebesparende maatregelen! Het gevolg daarvan is dat er minder overheidsgeld nodig is voor de totale exploitatie van de Braninkhal. En dat is goed nieuws voor de gemeente Lochem, waar men dan ook zeer tevreden is over de maatregelen die de Braninkhal treft.

comments powered by Disqus
AdvertentieSuper SnackDeKortesWoonsfeerBranjiAirco HarkinkBranji