154
Witkampers Battle werd een groot succes

Witkampers Battle werd een groot succes

geplaatst op 06-04-2021 door Redactieteam Laren Gelderland

Vrijdag 26 maart was de afsluiting van de grote Witkampers Battle tussen alle 14 seniorenelftallen van de vereniging. Met de Slimste Witkamper werd het zevende onderdeel van de wedstrijd afgewerkt. Uiteindelijke winnaar werd heren 1, op de voet gevolgd door vrouwen 2. Het werd een spannende strijd, die uiteindelijk op de laatste dag werd beslist. De quiz was voor iedereen te volgen via een livestream. Rond 75 belangstellenden hebben de hele quiz bekeken. Meer dan 240 mensen hebben de site bezocht om een stuk van het programma te kijken.

Voorzitter Johan Ikink opperde eind januari, dat er iets moest gebeuren, omdat al het voetbal en de trainingen stil lagen. Er werd een commissie gevormd met Hetty Wilgenhof, Wilma Brummelman en Appie Bielderman. Ze bereidden een corona-proof evenement voor, waarbij alle elftallen even veel kans hadden om te winnen. Zo was er onder anderen een foto-letterpuzzeltocht in het dorp, en kroegentocht in de omgeving rond Laren, een sponsorquiz rondom de reclameborden. Het creatieve onderdeel was het maken van een elftal-promo. Er zijn prachtige filmpjes gemaakt, die op de site van de Witkampers nog te bekijken zijn. Ook waren er twee fysieke onderdelen, een bosloop en een stoepenloop. Voor het bepalen van de uitslag werd een sleutel toegepast op de tijden de teams. Zo hebben deze onderdelen zeker niet de doorslag gegeven bij de eindstand.

Op 12 maart is de Battle gestart. Na een instructie aan de leiders, werden de zes onderdelen doorgestuurd. De leiders stuurden de onderdelen door aan de tweetallen, die het vervolgens uit konden voeren op een, voor hun, geschikt moment. Alles in tweetallen, dus volledig volgens de geldende coronaregels.

“Als organisatie kregen we veel leuke reacties op de uitvoering” aldus Appie Bielderman. “We konden zien, dat er fanatiek gestreden werd. En iedereen stuurde foto’s door bij het uitvoeren van de onderdelen. Deze werden afgelopen vrijdag ook getoond.” Fanatisme bleek ook wel uit de antwoorden en de gelopen tijden. Achteraf was te zien, dat men, om te winnen, bij alle onderdelen in de top 5 moest staan. De scores en tijden werden omgezet in een zeskamp-telling.

Zondagmorgen werd de grote Battle Bokaal live uitgereikt aan het eerste elftal. Aanvoerder Daan Hento en leider Herman Nijenhuis waren toch aanwezig voor de training, dus gelegenheid voor Johan Ikink om de bokaal corona-proof te overhandigen. Ook de commissieleden waren op afstand aanwezig. Daan opperde nog, om elk jaar een dergelijk evenement te organiseren. Niet omreden van Corona, maar omdat het heel leuk was om dit met het elftal te doen.

De volledige uitslagen en de gemaakte promo’s zijn op Witkampers.nl te vinden.

comments powered by Disqus
DijkermanReneBrunsSuper SnackBranjiBranjiAirco Harkink