2109
Wilma Wansing Beste Buur van 2017

Wilma Wansing Beste Buur van 2017

geplaatst op 24-09-2017 door Redactieteam Laren Gelderland

Het is zaterdag 23 september. Sebastiaan van ‘t Erve loopt langs het huis naar de achtertuin van Wilma Wansing in Laren. Het duurt even voor het tot Wilma doordringt dat het de burgemeester is die haar feliciteert met een grote bos bloemen en een cadeaubon. Wilma is namelijk uitgeroepen tot de Beste Buur van 2017 in de gemeente Lochem.

De verkiezing van de Beste Buur vindt plaats op nationale burendag. Deze verkiezing in Lochem wordt georganiseerd door Buurtbemiddeling. Net als vorig jaar, deed die een oproep aan de inwoners om buren te nomineren voor de verkiezing van de Beste Buur.  Een van degenen die aan de oproep gehoor gaven was Anke Hamer. Zij nomineerde Wilma vanwege haar rol in de buurt. “Buurvrouw Wilma staat altijd voor iedereen klaar. Ze leent spullen uit, ze biedt praktische hulp, een bakje koffie en een luisterend oor. Een betere buurvrouw kun je niet wensen

Sinds 2015 organiseert Buurtbemiddeling op nationale burendag -de laatste zaterdag van september- de verkiezing van de Beste Buur in de gemeente Lochem. De Beste Buur is iemand die veel voor de buren en voor de buurt over heeft. Kortom, iemand die ieder graag als buur heeft. Dit jaar werden 8 mensen in de gemeente genomineerd. Een jury beoordeelde de nominaties. “Eigenlijk verdienen ze het allemaal om in het zonnetje gezet te worden maar we moeten nu eenmaal een keuze maken”, vertelt een jurylid. De jury selecteerde Wilma omdat ze niet alleen veel voor haar buren over heeft maar ook voor ieder ander in de straat. Haar hulp is vaak heel praktisch zonder dat ze zich opdringt. Voor velen biedt ze ook een luisterend oor.

Buurtbemiddeling is een organisatie van vrijwilligers die mensen in de gemeente Lochem helpen als zij een probleem hebben met hun buren. Zij helpen deze mensen om met de buren in gesprek te komen over het probleem. Jaarlijks kloppen zo’n 40 mensen bij Buurtbemiddeling aan voor hulp. Meer weten? Kijk dan op www.buurtbemiddelingswl.nl.

Foto's Ab Braakman

comments powered by Disqus
Super SnackBranjiBranjiGoossensAirco HarkinkDe Fabriek Muurstickers