1489
Vraag een mantelzorgcompliment

Vraag een mantelzorgcompliment

geplaatst op 07-09-2017 door Redactieteam Laren Gelderland

Mantelzorg is zorg die langer dan 3 maanden, onbetaald wordt verleend, voor meer dan 8 uur per week. Iemand die Mantelzorg verleent verdient alle lof voor zijn of haar hulp.

De gemeente Lochem heeft daarom besloten een bedrag van €100,- ter beschikking te stellen als blijk van waardering voor Mantelzorgers: het Mantelzorgcompliment. Dit kan aangevraagd worden voor maximaal 1 Mantelzorger rond de persoon die hulp nodig heeft (de zorgvrager). Elke Mantelzorger kan maximaal 1 Mantelzorgcompliment aanvragen. Per adres wordt maximaal 1 Mantelzorgcompliment uitgedeeld (uitgezonderd het compliment voor jonge Mantelzorgers).

Daarnaast vraagt de gemeente Lochem dit jaar extra aandacht voor jonge mantelzorgers van 4-24 jaar, omdat zij opgroeien in een gezin waar iemand langdurig ziek of beperkt is. Ken je of ben je een jonge mantelzorger? Je vindt het zelf waarschijnlijk heel gewoon wat je doet, maar de gemeente Lochem wil graag haar waardering laten blijken. Hoe? Met een fashioncheque, een bol.com-cadeaubon of een VVV-bon t.w.v. € 25,- en je wordt uitgenodigd voor een grote FUN-dag in november. Bovendien verloot Stichting Welzijn Lochem tot eind 2017 elke maand leuke cadeautjes en vrijkaartjes onder jonge mantelzorgers. Vraag de tegoedbon aan voor jezelf…. óf een ander.

Formulieren voor het mantelzorgcompliment zijn verkrijgbaar op beide locaties van Stichting Welzijn Lochem, op te vragen via: mantelzorg@welzijnlochem.nl of te downloaden vanaf de site: www.welzijnlochem.nl

De formulieren zijn ook verkrijgbaar bij de receptie van het gemeentehuis in Lochem. 

Om in aanmerking te kunnen komen voor het Mantelzorgcompliment vult u dit formulier naar waarheid in en stuurt u het zo spoedig mogelijk, maar vóór 31 december 2017, in een envelop zonder postzegel naar: Stichting Welzijn Lochem, Knooppunt Mantelzorg, Antwoordnummer 30, 7240 AB  Lochem.                                              

U kunt het formulier afgeven aan het SWL-loket in Den Oldenhof, Hoofdstraat 45B, in Gorssel, of aan het SWL-loket in de bibliotheek, dr. Rivestraat 1, in Lochem.

Het formulier kan ook via de mail verzonden worden naar: mantelzorg@welzijnlochem.nl

Wanneer de Mantelzorger in de gemeente Lochem woont, maar de zorgvrager woont daarbuiten, wordt de aanvraag doorgestuurd naar de gemeente waar de zorgvrager woont. Die aanvraag wordt behandeld volgens de regels in de gemeente van de zorgvrager.

Hebt u vragen over het mantelzorgcompliment? U kunt ons mailen: mantelzorg@welzijnlochem.nl of bellen op telefoonnummer: 0573-297000 en vragen naar een van onze mantelzorgconsulenten. Wij helpen u graag verder.

comments powered by Disqus
Airco HarkinkBranjiBranjiBranjiBranjiDeKortesWoonsfeer