1283
SuperGenius met 70's, 80's en 90's Rock bij DMDD Live

SuperGenius met 70's, 80's en 90's Rock bij DMDD Live

geplaatst op 18-11-2019 door Redactieteam Laren Gelderland

De laatste DMDD Live van het seizoen staat alweer voor de deur. Op zaterdag 30 november a.s. sluit SuperGenius het jaar af met geweldige rock uit de jaren ’70, ’80 en '90! De band trapt af om 21.30 uur en de entree bedraagt € 7,=. Uiteraard vindt het optreden plaats in Brasserie De Mölle in Exel.
Supergenius speelt pure no-nonsense rock, bedoeld voor iedereen die gek is op classic rock uit de 70's, 80's en 90's. De muziek staat als een huis en er wordt vaak driestemmig gezongen. Niet vreemd, want Bas uit Hengelo (bas en leadzang), Patrick uit Goor (gitaar) en Ivo uit Hengelo (drums en leadzang) spelen al sinds 2006 samen. 

Het ontstaan

Bas en Patrick speelden begin jaren ’00 al samen in een rockbandje. Toen dat uit elkaar viel, kwamen ze in 2006 in contact met Ivo. Hij speelde – sinds hij op z’n 14e met drummen begon – in allerlei bandjes in Twente. Tussen Ivo, Bas en Patrick was er direct een muzikale klik. Ze startten Supergenius als viermans formatie, met destijds een zangeres. Uiteindelijk werkte het als drietal toch het best. Repeteren doen ze bij poppodium Metropool in Hengelo. Bas neemt de leadzang op de meeste nummers voor z’n rekening, Ivo pakt ook enkele nummers mee.

De inspiratie

Supergenius laat zich inspireren door grote en minder grote namen in de classic rock. Nummers van bands als Kiss, ZZ Top, Queen, Scorpions, AC/DC, Deep Purple, Alice Cooper en Status Quo staan op het repertoire. Daarbij kiezen ze vaak voor de fan’s favorites (Smoke on the Water, Highway to Hell, Gimme All Your Lovin’, Rocking all over the World) en soms voor wat minder voor de hand liggende songs van bekende bands (Crazy Nights, Black Knight, Mississippi Queen, The Chain). Naast covers heeft Supergenius ook een avondvullend eigen repertoire, dat ze vooral op poppodia ten gehore brengt. 

De ervaring

Van tentfeest, kelderfeest, kroeg, poppodium, festival tot privé-feest... Supergenius heeft in de loop der jaren op talloze plekken opgetreden, ook in Duitsland. Niet zo lang geleden stond de band zelfs op het jubileumfeest van een motorclub in het westen van het land… inclusief paaldansact in de pauze. Het bleken hele toffe en relaxte gasten, die motormannen.

Foto: Casper Smits www.caspersmits.nl

comments powered by Disqus
Airco HarkinkBranjiBranjiDijkermanSuper SnackGoossens