306
Stilstaan bij kanker met licht

Stilstaan bij kanker met licht

geplaatst op 22-09-2021 door Redactieteam Laren Gelderland

Zondag 10 oktober om 19.30 uur is er in en rond de Gudulakerk een mooie ceremonie om met licht stil te staan bij kanker. Een kaarsenceremonie met kaarsenzakken die beschilderd of beschreven kunnen worden. Bijvoorbeeld met een naam van iemand met kanker of een mooie spreuk, gedicht en/of tekening. Een kaarsenzak kost €5,- en is verkrijgbaar bij hieronder genoemde VVV punten in de gemeente Lochem. De entree voor het evenement is gratis en de opbrengsten van de verkoop van de kaarsenzakken gaat naar KWF Kankerbestrijding.

Naast een gezamenlijke en indrukwekkende ronde langs alle verlichte kaarsenzakken staat er meer op het programma dat ongeveer een uur duurt. Zo zal wethouder Robert Bosch namens de gemeente Lochem een toespraak houden en vertelt Michelle Arentz, ex-kankerpatiënt, met een presentatie haar verhaal. De avond wordt muzikaal omlijst door het Lochems Mannenkoor.

Wilt u ook één of meer kaarsenzakken doneren? Dat kan! De zakken zijn verkrijgbaar bij de VVV-punten in de gemeente Lochem. Dit zijn: 

  • VVV in Lochem
  • Koeleman in Barchem
  • Langenbaergh in Laren
  • Boekhandel Bechtle in Gorssel

De kaarsenzakken kunnen voorafgaand aan de ceremonie (uiterlijk 19.15 uur) worden ingeleverd bij de organisatie in de kerk. Daar worden de zakken van een kaarsje voorzien en in de ronde neergezet.  Ook is er de mogelijkheid om ter plekke nog zakken te kopen en te beschrijven.

Foto: Pixabay

comments powered by Disqus
BranjiBranjiBranjiGoossensDijkermanAdvertentie