531
Statiegeldactie voor Gambiaanse scholieren door Larense scholieren

Statiegeldactie voor Gambiaanse scholieren door Larense scholieren

geplaatst op 20-10-2021 door Redactieteam Laren Gelderland

In de week van 25-29 oktober zullen scholieren van de Branink en de P.W.A school uit Laren plastic statiegeldflessen gaan inzamelen. Hiermee helpen zij stichting Gamrupa, een stichting die ontwikkelingsprojecten in Gambia (West-Afrika) ondersteunt en begeleidt.

Eén van de projecten van stichting Gamrupa is de opzet van een schoolfonds. Vanuit dit fonds worden kinderen uit de armste gezinnen gesponsord tot het einde van de middelbare school of tot ze een vakopleiding (bv. kleermaker, timmerman, elektricien of kapper) hebben afgerond.

De sponsoring bestaat naast hetbekostigen van het schoolgeld ook uit het beschikbaar stellen van een verplicht schooluniform. Het lokaal maken van zo’n uniform kost €17,50 per leerling.

Hulp is nu harder nodig dan ooit! Want net zoals hier in Nederland, heeft de Corona crisis ook in Gambia hard toegeslagen. Kinderen konden lange tijd niet naar school. Online onderwijs was er niet. Er was nauwelijks geld voor eten, kleding of andere noodzakelijke spullen.

In Laren is een kleine groep vrijwilligers die zich actief inzet voor het schoolfonds van Gamrupa. Van de opbrengst van deze actie willen zij nieuwe schooluniformen laten maken zodat in Gambia steeds meer kinderen, net als hier, naar school kunnen en kans maken op een betere toekomst! Helpt u ons en de scholieren mee?? Geef dan uw lege statiegeldflessen aan ze mee of lever ze in bij de speciale inzamelcontainers die bij beide scholen naast de ingang staan.

Namens Stichting Gamrupa alvast heel erg bedankt!
Luuc Boone, Eddy Lubberding, Anita Kroeze en Tanja Bos

U kunt de QR code scannen voor meer info over Stichting Gamrupa, het schoolfonds en andere projecten.

PS. Wilt u ons blijvend steunen? Dat kan door uw statiegeld aan ons te doneren via de knop “Schoolfonds Gamrupa” op de flessenautomaat bij Plus Beuzel.
Ook kunt u voor €120,- per jaar donateur worden en daarmee een kind een jaar lang naar school laten gaan. Meer info hierover: Anita Kroeze 06 19959499 of Tanja Bos 06 50416353.

comments powered by Disqus
Super SnackBranjiBranjiAdvertentieAirco HarkinkReneBruns
Delen
Zoeken
Laden
Gerelateerde berichten
Super SnackBranjiBranjiAdvertentieAirco HarkinkReneBruns