849
Regen op slotdag Fietsvierdaagse

Regen op slotdag Fietsvierdaagse

geplaatst op 09-08-2019 door Jolien Braakman

Vandaag konden de fietsers nog één keer op pad tijdens deze editie van Fietsvierdaagse "De Achterhoek". De weersvoorspellingen geven wel regen aan, maar daar trekken veel fietsers zich niet zoveel van aan. Regenjassen en -poncho's gaan mee in de fietstas en iedereen vertrekt voor hun route.

Wij gaan vandaag richting Warnsveld voor de gele 45 km route. Eerst vertrekken we richting Katgershoek; dit gedeelte komt overeen met onze afsluiting van de route van gisteren. Dat geeft niet want als je eenzelfde weg van de andere kant rijd, zie je toch weer hele andere dingen. De koeien vinden de eerste regendruppels prima en zijn nieuwsgierig naar ons. Na ongeveer 10 km vervolgen we onze weg via een mooie zandweg in Harfsen.

  

Ook op deze route komen we op verschillende (voor ons) onbekende wegen en komen we uit in Gorssel. Daar komen we langs Geertruida Cornelia; de oude molen uit 1893 waar we diverse soorten meel kunnen kopen. Wanneer we onze weg vervolgen zien we in de verte de molens van deze tijd: de windmolens. De windmolens vormen een mooi plaatje samen met de kruising Twentekanaal - IJssel. Wanneer we daar zijn, is het nog redelijk droog en kunnen we even zitten om van het uitzicht en de passerende boten te genieten.

  

Jammergenoeg begint het dan meer te regenen en zijn we blij dat we op de stempelpost bij "De Pauw" in Warnsveld zijn. De weersgoden zijn ons niet meer goedgezind en wanneer we Warnsveld weer verlaten zijn we inmiddels behoorlijk nat geregend.

  

Hoewel de route prachtig is, kunnen we er door het slechte weer niet zo van genieten. We zijn blij dat we weer richting Almen gaan fietsen, weer een stukje dichterbij het eindpunt. Net buiten Almen, aan de Blauwedijk, doen we toch nog een verwoede poging doen om een beetje te schuilen. Maar inmiddels houden de bladeren de druppels niet meer tegen en kunnen we net zo goed doorfietsen.

  

Door en door nat komen we aan in de tent, waar blijkt dat we niet de enigen zijn die doorweekt zijn. Gelukkig kunnen de vrolijke meezingers van "Alleen Hollands" weer veel goed maken en drogen we langzaamaan weer een beetje op.

Dank aan alle vrijwilligers van Fietsvierdaagse De Achterhoek voor de mooie routes en de uitstekende verzorging in en om de tent. Tot volgend jaar!

 

 

comments powered by Disqus
DeKortesWoonsfeerDijkermanBranjiAdvertentieReneBrunsAirco Harkink
Delen
Zoeken
Laden
DeKortesWoonsfeerDijkermanBranjiAdvertentieReneBrunsAirco Harkink