1113
PWA ... het interview dat niet doorging

PWA ... het interview dat niet doorging

geplaatst op 08-10-2020 door Redactieteam Laren Gelderland

Jaap de Boer was nieuwsgierig naar Corona in Laren. Hij wilde zich uitnodigen voor een interview op de PWA. Jammer, wel heel begrijpelijk, dat ging niet door. Via de mail konden er vragen worden gesteld en daarop kreeg hij keurig antwoord.

Door de coronamaatregelen mogen er geen ouders in de school en als je klachten hebt, moet je thuisblijven. Verder moeten we onze handen wassen en alles goed schoonhouden.

We moeten vaker handen wassen, handgel gebruiken en alles vaker desinfecteren. We vinden het een moeilijke periode.

We merken dat de maatregelen effectief zijn, want er is nog geen corona gespot. Ook merken we dat de mensen er geen zin meer in hebben.

De meningen over thuiswerken voor de zomervakantie zijn verdeeld. Sommigen vonden het thuis juist fijn, omdat het goed geordend was en je zelf kon gaan en staan waar je wilde. Ook het videobellen vonden ze fijn. Maar ze misten wel het contact met klasgenoten.

Anderen vonden het juist erg saai, omdat ze niks konden doen en hebben ze liever school. Een leerling vertelt dat het moeilijk was omdat haar/zijn moeder zelf juf is en daardoor weinig tijd had.

Ook op de PWA zijn kinderen en juffen thuis gebleven met klachten, maar hier is begrip voor.

Sommigen leerlingen zijn niet bang, omdat er geen grote kans is om het te krijgen en omdat kinderen er niet aan dood gaan. Anderen zijn juist wel bang, omdat er nu al veel besmettingen zijn in Overijssel, Lochem en Bathmen. Ze zijn bang andere mensen te besmetten.

 

comments powered by Disqus
DeKortesWoonsfeerBranjiBranjiBranjiAdvertentieSuper Snack