330
Pieterpad Praat: Ron

Pieterpad Praat: Ron

geplaatst op 30-03-2021 door Redactieteam Laren Gelderland

Laren ligt aan het “Het Pieterpad”. Het pad loopt van Pieterburen naar de Pietersberg. 498 Kilometers. Dagelijks passeren wandelaars of fietsers Laren. De meesten van hen lopen een deel. Wie zijn zij? Waar komen ze vandaan? Wat vinden zij van ons Laorne? En wat zouden wij bij hen kunnen bezoeken?

Ron

Zijn lichtblauwe mountainbike valt pal voor de kerk in Laren als eerste op. “Fiets je het Pieterpad”? vraag ik hem. “Jazeker” antwoordt hij. De toon van zijn stem en houding doen vermoeden dat hier een ervaren fietser staat. “Ik denk dat dit de enige kerk is die pal aan het Pieterpad staat”. Dat was nog nooit bij mij opgekomen.  “Denk jij dat er op de hele 498 kilometer van het Pieterpad nergens nog een kerk of kapelletje staat”? Google wordt erbij gehaald, maar het antwoord vinden we niet.

Nu het ijs gebroken is, vertelt Ron dat hij een enthousiaste fietser is. Sinds 2 jaar woont hij in Gorssel. Hij heeft al heel wat kilometers in deze omgeving afgelegd. Op zijn racefiets of, zoals nu, op zijn mountainbike, speciaal voor de paden zoals het Pieterpad.

Ron komt uit Friesland, het werk bracht hem naar Hilversum. Waar hij lang woonde.

Twee jaar geleden is hij met zijn vrouw naar Gorssel verhuisd. Rust, ruimte en gemoedelijkheid. Zochten ze. En vonden ze. “Ik ga alleen nog in 6 plankjes uit Gorssel weg” Maar zo te zien is hij daar nog niet aan toe.

Nu we weten wat hem hier zo bevalt, zijn we benieuwd wat voor ons de moeite waard zou zijn in Hilversum.  Ron is er kort over “Niet veel”. Het is een uit de kluiten gegroeid dorp dat maar geen stad wil worden”. Ik val een beetje stil. Dat past niet in ons Pieterpad Praat concept. Wij uit Laren willen het liefst van een insider weten wat in Hilversum de moeite waard is. Hij stapt weer op zijn blauwe bike. Met nog net een teen op de grond vertrouwt hij me toe: “Een uurtje museum Beeld en Geluid en daarna snel doorfietsen naar Naarden Vesting. Alles bij elkaar in een halve dag gepiept. Kun je ’s middags nog via Almen naar Zutphen."

(tekst en foto: Hendrik Beelen)

 

 

comments powered by Disqus
GoossensBranjiAirco HarkinkBranjiBranjiDeKortesWoonsfeer