996
Pieterpad Praat: Pieter

Pieterpad Praat: Pieter

geplaatst op 31-01-2021 door Redactieteam Laren Gelderland

Laren ligt aan het “Het Pieterpad”. Het pad loopt van Pieterburen naar de Pietersberg. 498 Kilometers. Dagelijks passeren wandelaars of fietsers Laren. De meesten van hen lopen een deel. Wie zijn zij? Waar komen ze vandaan? Wat vinden zij van ons Laorne? En wat zouden wij bij hen kunnen bezoeken?

Toeval bestaat niet wordt weleens gezegd: sinds kort woont er een echte Pieter aan het Pieterpad. Hoewel we hem niet wandelend tegenkomen, kunnen we niet om hem heen.
Een imposante verschijning. 2,10 Lang en 1.05 breed ....... Ruim twee vierkante meter welwillendheid en vriendelijkheid. Pieter woont niet alleen aan het Pieterpad, hij werkt er ook.

Pieter is de nieuwe beheerder van het Kulturhus ‘t Kruispunt.

Het valt niet mee om in corona tijd te werken bij het Kulturhus. Omdat vrijwel alles tot stilstand is gekomen. Maar Pieter zit niet bij de pakken neer. Hij zoekt naar wat wel kan. Als het Kulturhus op dit moment geen echte huiskamer kan zijn, een digitale huiskamer is wel mogelijk!

Als ervaren beheerder weet hij dat de activiteiten van het Kulturhus alleen maar mogelijk zijn dankzij de 43 vrijwilligers die altijd klaar staan. Samen met hen en met het bestuur worden er nieuwe plannen uitgewerkt. Want “ooit” gaan we weer helemaal draaien.

Een nieuwe slogan is al bedacht “Laren weet het, dus vertel het ons”. Daarmee wordt nog eens benadrukt dat de huiskamer van Laren van alle Larenaren is!

Pieter en zijn mensen kunnen bijna niet wachten om ook de mensen die nog geen kennis gemaakt hebben met het Kulturhus te laten zien wat er allemaal gebeurt. En dat niet alleen digitaal https://www.kulturhuslaren.nl/ maar ook persoonlijk. Zodra het na 9 februari weer kan, is iedereen welkom voor een kop koffie of thee.

Tsja, Pieter. Maar wat doen we nu met alle Pieterpad wandelaars die kerk en Kulturhus voorbijlopen? Wordt het niet tijd om hen wat meer te interesseren over ons mooie dorp? Pieter lacht geheimzinnig. "Wacht maar af. Daar broed ik nog op. Kom nog maar eens een keertje terug."

Die uitnodiging nemen we aan!

 

 

comments powered by Disqus
BranjiReneBrunsGoossensAdvertentieSuper SnackBranji