1301
Pieterpad Praat: Marie Louise en Jan

Pieterpad Praat: Marie Louise en Jan

geplaatst op 10-03-2021 door Redactieteam Laren Gelderland

Laren ligt aan het “Het Pieterpad”. Het pad loopt van Pieterburen naar de Pietersberg. 498 Kilometers. Dagelijks passeren wandelaars of fietsers Laren. De meesten van hen lopen een deel. Wie zijn zij? Waar komen ze vandaan? Wat vinden zij van ons Laorne? En wat zouden wij bij hen kunnen bezoeken?

Marie Louise en Jan

Vorig voorjaar kenden Marie Louise en Jan elkaar nog niet. Ze wisten niet dat zij tijdens de voorjaarvakantie hun liefde tegemoet liepen. Op het Pieterpad!

Ze zijn ervaren wandelaars. Jan liep al een keer de hele route van Noord naar Zuid. Maar de bekoring van het Pieterpad is groot. En daarom liep hij vorig jaar opnieuw een paar dagen in het zuiden van ons land. Marie Louise is ook een ervaren wandelaar. Zij liep de route naar Santiago de Compostella. Niet vanuit Nederland, maar vanuit Portugal. Ook zij liep vorig jaar in haar eentje het pad door het mooie Geuldal. 

En daar op het Pieterpad liepen ze elkaar letterlijk en figuurlijk tegen het lijf!
Sindsdien lopen ze samen. 

Marie Louise woont in Apeldoorn en Jan in Holten. Daarom wandelen zij vaak in onze omgeving. Ze hebben elkaar veel te vertellen. Vanwege hun grote interesse in filosofie en geschiedenis. Stof genoeg! 

Deze omgeving vinden ze prachtig. En Laren is anders dan Holten volgens Jan. Laren is meer een dorp. Minder “import” dan Holten. En natuurlijk kent iedereen in Laren de Holterberg. Maar weinig mensen kennen de Canadese begraafplaats bij de berg. Die plek is de moeite waard. Om haar geschiedenis. Maar ook vanwege de verstilling. 

Marie Louise nodigt ons uit om haar geboortegrond te bezoeken zodra het weer kan: de krijtrotsen van Stevns Klint. Aan de kust van provincie Sjaelland in Denemarken. Daar stond haar wieg. In Denemarken leefde ook de grote filosoof Kierkegaard. Marie Louise citeert hem speciaal voor alle mensen in Laorne: “Er is geen ziekte die niet te genezen is door wandelen”. 

comments powered by Disqus
Airco HarkinkBranjiBranjiAdvertentieDeKortesWoonsfeerBranji