819
Pieterpad Praat: Judith en Jose

Pieterpad Praat: Judith en Jose

geplaatst op 15-11-2020 door Redactieteam Laren Gelderland

Laren ligt aan het “Het Pieterpad”. Het pad loopt van Pieterburen naar de Pietersberg. 498 Kilometers. Dagelijks passeren wandelaars of fietsers Laren. De meesten van hen lopen een deel. Wie zijn zij? Waar komen ze vandaan? Wat vinden zij van ons Laorne? En wat zouden wij bij hen kunnen bezoeken?

Judith en Jose

Twee zussen die samen wandelen om aan elkaar toe te komen. Twee dagen lang! Omdat drukke gezinnen, banen en mannen (die niet van wandelen houden) hen meestal opeisen. Jose woont in Wageningen. Judith in Eindhoven. En Sisse de Friese stabij van Judith mocht mee.

Ze lopen vanuit hun logies in Lochem een rondwandeling langs de landgoederen Ampsen en Verwolde. 19 Kilometers vandaag. De rondwandeling loopt voor een deel over het Pieterpad. Nu blazen ze even uit op de bank die op hoek van de Pastorielaan en de Olde Diek staat.
Nee, ze kenden de omgeving niet. Hoewel hun voorouders redelijk in de buurt hebben gewoond: familie Besselink uit Twente.

Ze vinden het hier “historisch” en “rustgevend”.  Judith en Jose vragen zich af wat hier vroeger speelde. Hoe de mensen toen leefden. En was de Verwooldse school (het huis tegenover de bank) vroeger echt een school. Zo klein? En wie zaten daar toen op?
Hoe dank ook: “Het smaakt naar meer”. “We komen terug” beloven ze.

En wat kunnen wij, inwoners van Laorne, bij hen bezoeken? Judith vindt dat we in Eindhoven langs de Dommel moeten wandelen om daarna het van Abbe museum te bezoeken.
Jose wijst ons op het prachtige museum “Het depot” en het Arboretum Belmonte in Wageningen.

Sisse vindt het mooi geweest en wil verder. Ze beloven Eindhoven en Wageningen te groeten vanuit Laorne.

comments powered by Disqus
BranjiBranjiAdvertentieAirco HarkinkGoossensDeKortesWoonsfeer