740
Pieterpad Praat: Jasper en Noa

Pieterpad Praat: Jasper en Noa

geplaatst op 15-08-2021 door Redactieteam Laren Gelderland

Laren ligt aan het “Het Pieterpad”. Het pad loopt van Pieterburen naar de Pietersberg. 498 Kilometers. Dagelijks passeren wandelaars of fietsers Laren. De meesten van hen lopen een deel. Wie zijn zij? Waar komen ze vandaan? Wat vinden zij van ons Laorne? En wat zouden wij bij hen kunnen bezoeken?

Jasper en Noa
Door corona zijn ze aan het wandelen geslagen. En niet meer gestopt. Integendeel. Wandelingetjes werden dagwandelingen, dagwandelingen werden weekeinde wandelingen. En nu komen we ze tegen op het Pieterpad op hun 14de etappe.
De eerlijkheid gebiedt te zeggen: verdeeld over twee jaren. Vorig jaar zijn ze gestart met een tentje op de rug. Maar na een dag lopen, kreeg Noa een vervelende blessure aan haar voet. Waardoor ze moesten opgeven.  Daarna hebben ze nog een keer proefgedraaid zonder bepakking. En dat ging gelukkig wel goed.

En nu toch weer met bepakking (en tent) op pad. Tot nu toe gaat het uitstekend. `Ze lopen van zuid naar noord. Vandaag van Vorden naar Holten. Waar ze vlak voor Holten een plekje op een camping hopen te vinden. Boodschappen zijn zojuist ingeslagen bij de Plus. Ze zijn niet zo onder de indruk van de etappe die ze vandaag lopen. De omgeving van Groesbeek sprak hen meer aan.

Jasper studeert aan de technische universiteit in Eindhoven. Als student raadt hij ons onder andere Stratumseind aan (om uit te gaan) en het Philips stadion.
Noa studeert in Wageningen. Ze vindt het daar fijn vanwege de kleinschaligheid. Het leukst is de markt op zaterdag. Een bezoekje meer dan waard!

Jasper en Noa vervolgen hun weg. Richting Verwolde. “Het mooiste van vandaag komt nog” geef ik als afscheid mee. Ze lijken niet overtuigd….

 

comments powered by Disqus
Super SnackGoossensAdvertentieDeKortesWoonsfeerDijkermanBranji