467
Pieterpad Praat: Bart Jan

Pieterpad Praat: Bart Jan

geplaatst op 26-04-2021 door Redactieteam Laren Gelderland

Laren ligt aan het “Het Pieterpad”. Het pad loopt van Pieterburen naar de Pietersberg. 498 Kilometers. Dagelijks passeren wandelaars of fietsers Laren. De meesten van hen lopen een deel. Wie zijn zij? Waar komen ze vandaan? Wat vinden zij van ons Laorne? En wat zouden wij bij hen kunnen bezoeken?

Bart Jan

Al van veraf zie ik het: een serieuze wandelaar loopt me tegemoet op de Pastorielaan. Bart Jan is geboren in Delden. Dat is al een tijdje terug. Hij is lang geleden in Wijk bij Duurstede terecht gekomen. In zijn jeugd is hij ongetwijfeld in Laren geweest. Maar hij kan het zich niet herinneren.

Pieterpad Praat Bart Jan

“Het eerste deel van de etappe uit Holten is saai; maar nadat je tegen de N332 bent aangelopen, maak je een bijna haakse bocht en wordt het landschap liefelijker. Verwolde maakt veel goed” vat Bart Jan zijn etappe van vandaag samen.

Bart Jan loopt het hele Pieterpad in een keer. Met een reden. Na 28 jaar heeft hij zijn baan vaarwelgezegd. Hij gebruikt het Pieterpad om al wandelend te ontdekken wat hij hierna gaat doen. Of dat lukt weet hij nog niet. De cadans van het in je eentje wandelen, heeft hem na 12 etappes al wel te pakken. Regelmatig moet hij goed nadenken welke dag het is. En daar helpt deze geweldige omgeving bij! 

Vandaag is hij op weg naar Vorden. Bart Jan heeft nog 14 etappes te gaan, bijna op de helft.

Wijk bij Duurstede is mooi. Een bezoek waard. Als vestingstad ligt het aan verschillende rivieren: Nederrijn, Lek en de Kromme Rijn. En als je naar Wijk bij Duurstede rijdt, doe het dan in dit jaargetijde. De bloesems langs Lek en Linge zijn prachtig.

We nemen afscheid. Voor zijn doen heeft hij vandaag al veel gepraat. De stilte tegemoet.

(Tekst en foto: Hendrik Beelen)

 

 

 

comments powered by Disqus
ReneBrunsBranjiAdvertentieBranjiGoossensDeKortesWoonsfeer