912
Ouderenreis 5 juni

Ouderenreis 5 juni

geplaatst op 28-04-2019 door Redactieteam Laren Gelderland

5 Juni gaan we een gezellige dag uit! Deze dag wordt georganiseerd door Laren en Oranje en Oolde samen. U bent van harte welkom om mee te gaan!

Wat is ons programma?

Vertrek rond 08.30 uur Stegeman

Dan rijden we door naar Loenen en komen we aan bij Papierfabriek De Middelste Molen aan de Loenense Molenbeek, waar als sinds 1622 papier gemaakt wordt. Het is de enige papierfabriek in Nederland die nog papier produceert op waterkracht en stoom en nog in de oude staat bewaard is  gebrleven. Een gids zal ons door de fabriek leiden. Op het moment dat we er zijn, zal de fabriek in werking zijn en wanen wij ons in de 19e eeuw.

ouderenreis 1

Vervolgens gaan we via een mooie tocht over de Veluwe naar Hoenderloo, waar we gaan lunchen. Na de lunch vertrekken we naar Olst. Daar komen we dan aan bij de IJssellinie.

ouderenreis 2

De IJssellinie was een waterlinie uit de Koude Oorlog, die ons land moest beschermen tegen een mogelijke Russische invasie. Met het in werking zetten van dit plan zou een 127 kilometer lange en drie tot vijftien kilometer brede strook land tussen Nijmegen en Kampen onder water worden gezet. Ook hier zal een gids ons meer vertellen, we kunnen (bij uitzondering) met de bus tot zeer dichtbij de bunker komen, zodat ook de mensen die niet ver kunnen lopen, dit kunnen bekijken.

Na deze bezichtiging gaan we naar de Bökkersmolle in Olst voor onze borrelstop. 

We verwachten dan om 17.30 weer bij Stegeman te zijn voor ons diner.

Opgave

Opgave gaat via Herman Reurslag alleen mobiel bereikbaar op 06 10398040 of per email: herman.reurslag@gmail.com

Kosten

De kosten zijn € 60,00 contant te betalen ‘s ochtends in de bus. Leden van Laren en Oranje ontvangen een korting van € 2,50

 

comments powered by Disqus
BranjiReneBrunsDeKortesWoonsfeerDijkermanSuper SnackBranji