450
Op stap met de Gouvernante

Op stap met de Gouvernante

geplaatst op 21-07-2019 door Redactieteam Laren Gelderland

Op woensdagmiddag 31 juli kunnen kinderen vanaf 5 jaar weer met de Gouvernante op stap. Geldersch Landschap & Kasteelen laat op deze manier de jongste bezoekers ervaren hoe vroeger de adel van Huis Verwolde leefde.

Freules en jonkers
De kinderen gaan als freules en jonkers samen met de gouvernante van Huis Verwolde door het huis. Het wordt een bijzondere rondleiding waarbij de kinderen leren een sierlijke buiging maken, statig lopen en deftig drinken. Kinderen mogen verkleed komen, er zijn ook jurken en jonkervestjes aanwezig in het huis. Na afloop krijgen de kinderen in de theeschenkerij wat te drinken (wel eerst zelf de tafel dekken!) en ontvangen ze een kastelenpaspoort. Er is dan ook nog gelegenheid om het onderhuis te bekijken en te zien hoe het personeel leefde en woonde.

Datum: woensdag 31 juli
Tijd: 14.00 – 15.30 uur
Deelname: € 8,50. Museumkaarthouders en kinderen van donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen betalen € 3,50.
Online reserveren noodzakelijk: www.glk.nl/verwolde
Adres: Huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, 7245 TL Laren

Goed om te weten
Deze activiteit is voor kinderen van circa 5 tot 11 jaar. (Groot)ouders of verzorgers nemen niet deel aan de kinderactiviteit. Zij kunnen met de volwassenenrondleiding het huis bezoeken of in de theeschenkerij en tuin van de rust genieten. 

comments powered by Disqus
AdvertentieBranjiDijkermanGoossensBranjiBranji