1091
Ondernemershuis

Ondernemershuis

geplaatst op 27-02-2020 door Redactieteam Laren Gelderland

Op de huidige locatie van kapsalon Leo’s Look, middenin Laren, wordt begin volgend jaar gestart met de bouw van een nieuw ondernemershuis met daarin een nieuwe kapsalon.

Leontine Wuestman van Leo’s Look vertelt er graag over: “De wens voor een ondernemershuis in Laren is er al jaren. Bertus en Gretha Wuestman, ouders van mijn man Thomas, hebben dit pand gekocht, met als doel dat het gesloopt wordt en er een spiksplinternieuw ondernemershuis voor in de plaats komt. Ik ben ontzettend blij dat het verouderde pand tegen de vlakte gaat en ik een nieuwe start kan maken in een moderne kapsalon die deel uitmaakt van het ondernemershuis.”

Doorbraak voor ondernemers

Richard Buitink, lid van de ondernemersprojectgroep, is verheugd met de plannen. “Bij de ondernemersvereniging zijn we er enorm blij mee dat zzp’ers en kleine ondernemers eindelijk de kans krijgen om een plek middenin Laren te bemachtigen. Het is een belangrijke mijlpaal na jaren lang plannen maken. Het nieuwe ondernemershuis is interessant voor de kleinere Larense ondernemers die nu nog vanuit huis werken, maar we verwachten ook dat zzp’ers en kleine ondernemers uit bijvoorbeeld Harfsen en Almen zich hier gaan vestigen.” De projectgroep is op dit moment volop in gesprek met Bertus omdat er een exploitatie moet komen die zowel voor de huurders als verhuurder interessant is. “We hebben goede hoop op een bijdrage vanuit de gemeente Lochem, contacten hiervoor zijn gelegd.”

Flinke vooruitgang voor Leo’s Look

De nieuwe kapsalon in het ondernemershuis is niet groter dan het huidige pand, maar toch gaan Leontine en haar collega’s Britt en Lianne er flink op vooruit. “Alle investeringen die we in ons huidige pand zouden steken, zouden eigenlijk weggegooid geld zijn. Daarbij komt dat het in dit pand in de zomer snikheet is en het in de winter veel te koud is. Dat probleem is binnenkort voorbij. Ook is het fijn dat ik samen met mijn collega’s weer vooruit kan kijken. Nu mijn kinderen wat ouder zijn en we in een nieuwe omgeving gaan werken geeft me dat veel energie.”

Modern gebouw met duurzame oplossingen

Het nieuwe ondernemershuis gaat drie verdiepingen tellen en biedt naast de kapsalon plaats aan zo’n tien tot twintig ondernemers. Bertus Wuestman vertelt: “Op dit moment zitten we volop in de ontwerpfase en bedenken we slimme oplossingen voor een duurzaam gebouw. Ook hebben we veel overleg met de ondernemersvereniging over de exacte indeling van het gebouw. Door samen in gesprek te gaan proberen we dit zo optimaal mogelijk in te vullen. Wat in ieder geval zeker is, is dat het een bijna energieneutraal gebouw wordt dat volledig gasloos is en waarbij er zonnepanelen op het dak komen te liggen.

De drie verdiepingen zijn allen 18,5 meter breed en 14 meter diep. De kapsalon neemt ongeveer een derde van het oppervlak op de begane grond in beslag.”

Heb je vragen of wil je meer informatie over het ondernemershuis? Stuur dan een mail naar: secretariaat@ondernemerslaren.nl.

Tekst: Rens Kruiper - Hanneke Janssen teksten (In opdracht van Laren! Magazine)

comments powered by Disqus
Super SnackAirco HarkinkAdvertentieDijkermanBranjiDeKortesWoonsfeer