1159
Nominaties Sportverkiezing Lochem 2018

Nominaties Sportverkiezing Lochem 2018

geplaatst op 03-02-2019 door Redactieteam Laren Gelderland

Er zijn maar liefst 35 voordrachten gedaan voor de Sportverkiezing Lochem 2018. Nagenoeg gelijk aan de afgelopen jaren. Voordragen van kandidaten was mogelijk tot 5 januari jl. En op vrijdag 11 januari jl. kwam de voltallige jury bij elkaar om met elkaar keuzes te maken in elke categorie. De genomineerden per categorie gaan door naar de finale-avond op zaterdag 16 maart 2019 bij De Beemd in Lochem. Tijdens de finale-avond wordt bekend wie de nummers één per categorie worden.

Er zijn dit jaar het volgende aantal voordrachten gedaan in de categorieën; 8 SportTalenten, 11 JeugdSportploegen, 3 Sportploegen, 7 SportMannen, 3 SportVrouwen en 3 (Sport)Vrijwilligers. Dat maakt 35 mooie en diverse voordrachten die allemaal op de website www.sportverkiezinglochem.nl terug te vinden zijn. Daarnaast zijn er al diverse Sportfoto’s ingestuurd, maar men heeft in deze categorie nog tot 20 februari 2019 de mogelijkheid mooie SportFoto’s in te sturen.

De vrijwillige werkgroep van de Sportverkiezingen heeft in de afgelopen periode dan ook enorm haar best gedaan om Sportverenigingen en de inwoners van de Gemeente Lochem enthousiast te maken. Zo worden in de maanden november en december alle sportverenigingen gebeld. Dit om te horen hoe zij over de Sportverkiezingen denken en of zij potentiële kandidaten hebben en die voordragen. Het is de afgelopen jaren gebleken dat deze belronde een enorme betrokkenheid bij de Sportverkiezing heeft gecreëerd.

Zo waren er voordrachten uit de volgende 15 sporten: karten, paardensport, hockey, tafeltennis, turnen, touwtrekken, survivalsport, volleybal, motorsport, veldrijden, vissen, voetbal, bowls en jeux de boules en trampolinespringen. En zijn de voordrachten afkomstig uit 7 dorpen van 24 verschillende verenigingen. Van 24 verenigingen zijn er maar liefst 7 waarvan de voordrachten sporten bij een vereniging buiten de gemeentegrenzen, zoals in Apeldoorn, Deventer en Ruurlo. Dat is super voor de spreiding over de gehele gemeente Lochem. Bijna alle dorpen, behalve Epse en Almen, doen zo ook echt mee met de Sportverkiezing Lochem 2018.

De jury kiest uit alle voordrachten 3 nominaties. Dat was dit jaar vooral bij de jeugd een zeer lang en uitgebreid overleg waard. Er is uitvoerig per categorie gesproken over de voordrachten en wat men daarvan vond. In de jury hebben leden zitting die afkomstig zijn uit de breedtesport en de topsport en allemaal een andere sportachtergrond hebben. Daarnaast worden er ook adviezen ingewonnen over voorgedragen prestaties.

De genomineerden zijn;

  • SportTalenten: Ceddric Koekenbier, Tess Stroeve en Jade Brummelman
  • JeugdSportploegen: RGV 3-3, LHC Lochem - MB1 en VIOS Eefde JB1.
  • SportVrouwen: Romy Hietbrink, Floor Maten en Esther Regelink. 
  • SportMannen: Rick Seele, Ruben Dinkelman en Bart Veeze. 
  • (volwassen) Sportploegen: G-hockey team LHC Lochem, Heren 1 van Sc Gorssel Volleybal en VV Forza dames 3. 
  • SportVrijwilligers: Dick Lammertink, Jan Willink en Andre Pullen


De publieksprijs zal voort komen uit/over een periode van stemmen door het publiek. De winnaar zal bekend gemaakt worden op de finale-avond en elke week zal er een tussenstand bekend gemaakt worden tijdens de wekelijkse uitzendingen op www.achterhoekfm.nl.

(Foto: Kriistel van Dijk Finale avond Sportverkiezingen 2017)

comments powered by Disqus
Airco HarkinkReneBrunsBranjiBranjiSuper SnackBranji