290
Meldingen openbare ruimte Lochem vanaf nu 'op de kaart'

Meldingen openbare ruimte Lochem vanaf nu 'op de kaart'

geplaatst op 02-04-2020 door Redactieteam Laren Gelderland

Defecte straatverlichting, een scheef verkeersbord, losse stoeptegels, overhangend groen, een fietswrak of afvaldumping; deze en veel andere situaties in de leefomgeving melden inwoners al een aantal jaren bij Circulus-Berkel. Vanaf 1 april verandert er iets: al deze meldingen vinden inwoners nu ook terug op de digitale kaart van Lochem.

Inwoners zien op de kaart meteen of een situatie bij Circulus-Berkel al bekend is en een melding dus misschien niet nodig. Na het klikken op de ‘punaise’ met de melding is ook de stand van zaken te zien: wanneer wordt de melding afgehandeld of zijn medewerkers wellicht al op de plek aan de slag? Zodra een melding is afgehandeld is dit ook zichtbaar op de kaart.

Overzichtelijk voor inwoners
Henny Dommerholt, Gebiedsopzichter bij Circulus-Berkel Buitenruimte: “Het melden op de kaart past bij deze tijd. Melden kunnen inwoners rustig thuis doen, maar ook ter plekke met een smartphone. De locatie verschijnt dan in beeld en een foto van de situatie is snel gemaakt en meegestuurd.” Zo’n situatiefoto is niet noodzakelijk, maar maakt het wel eenvoudiger het euvel en de voorbereidingen goed in te schatten. “Melden op de kaart maakt het inwoners gemakkelijker, maar vast ook een beetje leuker.”

Inzicht in oplossingen
Eric-Jan de Haan, wethouder Economie, Mobiliteit en Buitenruimte van de gemeente Lochem: “Onze leefomgeving delen en maken we samen. Daarom is snel en gemakkelijk melden van bijvoorbeeld een losliggende stoeptegel, lantaarnpaal die niet brandt of een nest eikenprocessierupsen zo belangrijk. Maar wat we ook belangrijk vinden is dat inwoners zien welke oplossing er komt en of iemand de melding al heeft doorgegeven. Met ‘melden op kaart’ gaat dat nog beter dan eerst. We stimuleren inwoners meldingen vooral door te geven, daarmee maken we onze leefomgeving nog schoner, mooier en veiliger.”

Eén loket voor meldingen
Per jaar ontvangt Circulus-Berkel zo’n 4.000 omgevingsmeldingen. Veel meldingen handelen de Buitenruimte-teams af. Valt een melding niet onder de dienstverlening van Circulus-Berkel? Dan wordt deze doorgezet naar de juiste partij; ook dat zien inwoners terug op de kaart. Daarmee zorgt de gemeente Lochem ervoor dat inwoners voor meldingen bij één loket terecht kunnen. Voor meldingen openbare ruimte Lochem gaat u naar www.circulus-berkel.nl/lochem.

comments powered by Disqus
BranjiBranjiBranjiReneBrunsAdvertentieBranji