651
Maak dat je zelf mediawijs!

Maak dat je zelf mediawijs!

geplaatst op 10-11-2019 door Redactieteam Laren Gelderland

Tieners en sociale media is dat een zegen of zorg? Met de workshops ‘MediaJungle’, ‘Beeldschermfit’ en ‘Sexting & Grooming’ hebben we het er graag met u over. De bijeenkomst ‘Tieners Mediawijs’ is voor ouders van de groepen 7/8 van de basisschool, en klassen 1/2 van het voortgezet onderwijs. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdagavond 12 november bij OBS de Vennegotte te Lochem.

Sexting & Grooming

Media is dat een zegen of een zorg? Tijdens deze workshop gaan we in gesprek over de thema’s sexting & grooming. We hebben het over de nieuwste apps en de cijfers achter dit thema. Geven we tips om in gesprek te gaan met uw zoon of dochter. En aan de hand van stellingen dagen we ouders uit om na te denken over de afspraken die ze met de kinderen hebben gemaakt. Weet ik alles? Wil ik alles weten? Wat weet ik niet zijn belangrijke vragen.   

MediaJungle

De workshop MediaJungle gaat over diverse media. YouTube, Snapchat, Instagram, Facebook, WhatsApp, games… Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En chat je nu veilig of zit er een adder onder het gras? Media is net als de jungle: spannend, uitdagend en er is van alles te ontdekken en te beleven. Maar soms schuilt er ook gevaar! Tijdens de workshop gaan we in gesprek over deze onderwerpen.

Beeldschermfit

Fit achter het beeldscherm! Wat is de impact van het aantal uren dat uw kind over het beeldscherm hangt? In een interactieve workshop presenteren we de laatste onderzoekgegevens hierover en rijken we handvatten aan om hier thuis bewust mee bezig te zijn.

In het kort

‘Tieners Mediawijs’

Wie? voor ouders van de groepen 7/8 van de basisschool en klassen 1/2 van het voortgezet onderwijs

Wanneer? 12 november van 19.30 tot 21.30 uur

Waar: Obs de Vennegotte Lochem, Pearsonplein 23

Aanmelden? Via m.wopereis@welzijnlochem.nl

Kosten? Geen!

Op de avond kunt u deelnemen aan 2 workshops.

Hier kunt u de flyer bekijken

comments powered by Disqus
BranjiGoossensBranjiAdvertentieAirco HarkinkSuper Snack