3998
Loarnse Passie: Witkampers VR1

Loarnse Passie: Witkampers VR1

geplaatst op 18-11-2017 door Jolien Braakman

Het damesvoetbal zit de laatste jaren behoorlijk in de lift. En dat het Nederlands Dameselftal dit jaar Europees Kampioen werd, heeft daar ook zeker aan bijgedragen. In Laren wordt er ook al jarenlang door vele enthousiaste dames het balspel gespeeld. Volgend jaar bestaat het damesvoetbal bij VV Witkampers zelfs 45 jaar.

Redenen genoeg voor mij (als oud voetbalspeelster) om te gaan praten met speelsters en leiders van Witkampers VR1. Afgelopen donderdag heb ik een deel van hun training gezien en na afloop zat ik met Marieke van der Pol, Carmen Wijnbergen, Bert Zomer en Martin Wijnbergen in de bestuurskamer om te praten over hun passie.

Zoals vele voetbalsters zijn Marieke en Carmen al jong in aanraking gekomen met voetbal. Op hun 6e zijn ze gaan voetballen en net als de meeste van hun teamgenoten speelden ze eerst in mixteams, dus samen met jongens. Voor de ontwikkeling van hun voetbalvaardigheden was dit erg goed maar het was niet altijd even leuk om als (enig) meisje in een team te zitten.

Dat is in hun huidige team wel anders. Ze geven aan dat de sfeer erg belangrijk is, want als deze niet goed is, kan er ook niet goed gevoetbald worden. En de sfeer bij VR1 is zeer goed. Doordat de dames spelen in 1e klasse C (landelijke competitie) reizen ze heel Nederland door om de uitwedstrijden te spelen. Ze gaan dan met 2 busjes op pad en onderweg wordt er volop gekletst, nog iets voor school gedaan of een spelletje gespeeld. Ondanks het leeftijdsverschil van de speelsters (16 tot 28 jaar) vindt een speelster altijd wel een maatje om het gezellig onderweg te hebben.

Martin Wijnbergen: “De passie zie ik in het fanatieke trainen, soms kan er onderling best wel eens flink gemopperd worden. Maar ook de emotie bij een speelster wanneer een blessure het belemmert om een wedstrijd te spelen. Dat is voor mij dé passie van deze dames. En wanneer een speelster niet mee kan spelen door een blessure gaat zij toch mee om het team aan te moedigen.”

Carmen en Marieke geven aan dat een team niet zonder goede leiders kan. Niet alleen zijn zij even fanatiek en gedreven in het spel, ook organiseren zij andere activiteiten voor het team, zoals een workshop bloemschikken of een zwemuitje. En wanneer het praktisch is om voor een uitwedstrijd ergens te overnachten dan regelen zij dat.

De samenhorigheid van het team is zeer groot en er wordt bijna geen training of wedstrijd gemist. De speelsters proberen afspraken te verzetten en eventueel werk zo te regelen dat zij erbij kunnen zijn. Want thuis of op de reservebank zitten is voor hun geen optie.

In VR1 voetballen niet alleen Larense speelsters ook zijn er dames uit bijv. Vorden en Gelselaar. Deze speelsters konden in hun eigen woonplaats/omgeving geen team van dit niveau vinden en besloten om bij de Witkampers te komen.

Ben jij die voetbalster die fanatiek, gedreven maar vooral ook enthousiast is? Ga dan eens kijken bij VV Witkampers. De voetbalvereniging heeft 2 damesteams, een meisjesteam onder 19 jaar en mixteams bij de jongere teams.

Op zondag 19 november speelt VR1 uit tegen SDO VR1 in Bussum. SDO staat momenteel aan kop en het kan dus een spannende strijd worden. Afgelopen seizoen eindigden de dames op een prachtige 3e plek in de competitie. Het doel van dit seizoen is om bij de eerste vijf te eindigen.

De eerstvolgende thuiswedstrijd staat gepland op zondag 26 november tegen RKDEO VR1, aanvang 11:00 uur. Kom kijken en de dames aanmoedigen!

 

comments powered by Disqus
ReneBrunsAirco HarkinkAdvertentieGoossensBranjiDeKortesWoonsfeer
Delen
Zoeken
Laden
ReneBrunsAirco HarkinkAdvertentieGoossensBranjiDeKortesWoonsfeer