5354
Loarnse Passie: Thijs Loman

Loarnse Passie: Thijs Loman

geplaatst op 27-07-2017 door Jolien Braakman

Zeg je ‘trekkertrek’ dan zeg je eigenlijk ook ‘Thijs Loman’ en andersom. Aangezien op zondag 6 augustus de jaarlijkse Trekkertrek door OJWL in Laren wordt gehouden, leek ons dit een mooi moment om met Thijs over zijn passie te praten.

We hebben met elkaar afgesproken bij zijn ouderlijk huis aan de Sekmaatsteeg. Zelf woont hij in Lochem maar daar heeft hij geen plek voor zijn tractor; gelukkig kan hij dus bij zijn ouders terecht. Hoewel hij voor zijn tractor zelf geen plaats heeft, zijn de ruim 70(!) gewonnen prijzen wel mee verhuisd naar Lochem. 

De trekkertrek is voor hem altijd een hobby geweest en hij ging als kleine jongen al kijken bij de wedstrijden in Harfsen en Laren. Sinds zijn 16e doet hij zelf mee en dat betekent dat hij al de helft van zijn leven meedoet met wedstrijden. De eerste wedstrijden reed hij met de John Deere van zijn opa, daarna volgde er een Massey Ferguson en nu rijdt hij met een Fendt. Thijs geniet het meest van de standaardklasse, waarin hij ook zelf deelneemt. Hij pakt het liefst de tractor uit de schuur om er zo mee naar de wedstrijd te gaan. Hij vertelt me dat er een goede verstandhouding is tussen de deelnemers in de standaardklasse. Als er iemand een onderdeel nodig is dan is het druk in de appgroep om te zien of ze elkaar kunnen helpen, vooral niet moeilijk doen en ook niet te veel willen sleutelen aan de tractor.  

Tot vorig jaar maakte Thijs deel uit van de trekkertrekcommissie want na 7 jaar zat zijn termijn er écht op. In die jaren heeft hij zich o.a. bezig gehouden met de begeleiding van de deelnemers en het baanonderhoud. Nu hij daarmee gestopt is, heeft hij ook weer tijd om in Lochem naar de Tractorpulling te gaan kijken. Deze wordt op de zaterdagavond voor de Larense trekkertrek gehouden. Dat betekent dus een weekend lang genieten voor Thijs.  

Niet alleen voor zijn hobby, maar ook voor zijn werk bij Loonbedrijf Beltman in Almen kun je Thijs in de cabine van een tractor vinden. Maar of hij daar ook met het voorraam open rijdt, dat betwijfel ik.

Na een leuk gesprek onder het genot van een kopje koffie gaan we tot slot naar buiten, want er moeten natuurlijk een paar foto’s met de tractor gemaakt worden.  

Ook benieuwd of Thijs straks weer een beker wint? Kom dan op zondag 6 augustus naar het evenemententerrein aan de Verwoldseweg in Laren. De wedstrijd is ook dit jaar weer live te volgen via http://www.larengelderland.nl/trekkertrek.html

Ben jij ook iemand met een passie? Of ken je iemand die goed in onze rubriek past? Neem dan contact met ons op via redactie@larengelderland.nl.

comments powered by Disqus
DeKortesWoonsfeerBranjiBranjiReneBrunsBranjiAirco Harkink