1928
Loarnse Passie: Christiaan Harkink

Loarnse Passie: Christiaan Harkink

geplaatst op 03-02-2016 door Jolien Braakman

Menig inwoner van Laren heeft een bijzondere verzameling of hobby, oftewel een passie. Wij willen graag deze mensen in beeld brengen en daarom starten we met een nieuwe rubriek: Loarnse passie!

Voor ons eerste artikel spreek ik af met Christiaan Harkink. Zijn facebookpagina “Historie Laren Gld in beeld” wordt inmiddels door 535 mensen gevolgd.  De pagina toont historische foto's, ansichtkaarten en ander historisch materiaal van Laren Gld. met als doel, zoals Christiaan het zelf schrijft: “Keep the memory alive!” Veel materiaal heeft hij door de jaren heen al zelf verzameld, andere foto’s krijgt hij via het Regionaal Archief Zutphen of worden toegestuurd door (oud) Larenaren.

Christiaan is 24 jaar, dus veel oude beelden zijn van ver voor zijn geboorte. Waar komt zijn passie dan vandaan?

Van kleins af aan vond hij al het leuk om spullen te verzamelen. Daarnaast heeft hij grote interesse voor de Tweede Wereldoorlog. Nadat hij zelf een huls in een nabijgelegen weiland vond, groeide zijn belangstelling nog meer. Met een geleende metaaldetector vond hij meer oorlogsmateriaal waaronder een granaat die nog op scherp stond. Een bijzondere vondst natuurlijk, maar niet een voorwerp dat hij kon houden. De granaat werd meteen opgehaald door de Explosieven Opruimingsdienst. Zijn verzameling groeide daarna zodanig dat hij alle gevonden spullen inmiddels in een aparte kamer heeft uitgestald.

Niet alleen de jaren 40-45 hebben zijn interesse, ook de geschiedenis van Laren en omgeving in het algemeen vindt hij boeiend. Zodoende kwam hij op het idee om hierover een facebook pagina te maken. De pagina is sinds januari 2016 online en Christiaan is toch wel enigszins verrast over het aantal mensen dat de pagina volgt. Op dit moment heeft hij 28 foto’s geplaatst en hij hoopt dit aantal iedere dag te kunnen aanvullen. Daarvoor vraagt hij ook de hulp van zijn volgers; aan dit verzoek hebben ook al meerdere mensen voldaan.

Heeft u een foto of ansichtkaart die betrekking heeft op de historie van Laren? Deel deze dan via Facebook op de pagina Historie Laren Gld in beeld.

Bent u ook iemand met een passie? Of kent u iemand die goed in onze rubriek past? Neem dan contact met ons op via redactie@larengelderland.nl

comments powered by Disqus
BranjiBranjiBranjiAdvertentieSuper SnackDeKortesWoonsfeer