1834
Leussinkbad opening en versoepeling

Leussinkbad opening en versoepeling

geplaatst op 10-06-2020 door Redactieteam Laren Gelderland

Zaterdag 30 mei is het Leussinkbad weer geopend! De familie Janssen uit Laren deed de openingsduik en daarna zwommen banenzwemmers weer hun eerste banen. De eerste zwemweek verliep goed. Het buitenbad van Laren kan daardoor weer de volgende stap zetten in de versoepeling. De aantallen bezoekers per tijdsblok gaan iets omhoog en er starten zwemlessen en andere sporten in het water!

Openingsduik
De familie Janssen had de eer om het Leussinkbad te openen! Papa Mattijs en mama Lonneke namen samen met hun kinderen Liam, Evi en Mika de allereerste duik van het jaar. Ook de blauwe familieglijbaan werd door het gezin weer geopend voor het seizoen. Voor de kinderen was het magisch, het hele zwembad voor hen alleen. “Dit was écht leuk!” bleef Mika maar herhalen, “vooral die blauwe glijbaan!”

Na de openingsduik stonden de allereerste banenzwemmers van het seizoen op de stoep. Onder hen vooral abonnementhouders die al vele jaren trouw hun banen komen zwemmen. Veerle Smit is er, samen met haar ouders. Ze woont eigenlijk op kamers in Rotterdam, maar als ze hier bij haar ouders is gaat ze nog altijd vaak zwemmen. “We hebben een gezinsabonnement, dus ik kan altijd mee. Toen de nieuwsbrief kwam over de opening van het bad, heb ik ons meteen ingeschreven.” Onder de gasten is ook de vader van beheerder Dinande Wilgenhof: “Ik was er als de kippen bij toen er gereserveerd kon worden. Vorig jaar heb ik bijna dagelijks gezwommen. Meestal maar 10 baantjes hoor, ik ben er zo weer uit!”

Fijn zwemmen tijdens de vroege vogels
De heer Snetselaar uit Harfsen is er ook met zijn vrouw: “Ik heb kort geleden een abonnement gekocht! Ik ben net met pensioen en mijn voornemen is om minimaal 3x in de week te komen zwemmen. Mijn vrouw heeft vorig jaar tijdens de vroege vogels (7.00 - 10.00) meegezwommen en dat beviel haar erg goed. Wat fijn is aan dit bad? Nou, het is natuurlijk een heel mooi bad, maar ook vinden we de tijdstippen heel fijn en het schappelijke tarief. Voor vroege vogels zwemmen en voor 65+ers zijn de prijzen gereduceerd”.

Protocollen werken goed
Geheel volgens protocol hadden alle bezoekers hun badkleding al aan onder de kleren. Via de gemarkeerde route lopen én zwemmen bezoekers elkaar niet tegen het lijf.

Beheerder Dinande Wilgenhof: “Echt gaaf dat we weer open kunnen, na al dat harde werken en nadenken over protocollen. Nu de eerste week goed is verlopen, zullen we stappen zetten naar grotere bezoekersaantallen en meer activiteiten.”

Zwemlessen in de openlucht
Vanaf nu beginnen de zwemlessen op het bad. Kinderne kunnen er zwemmen voor een B en C diploma. Ook zijn er snorkel- en survival-lessen.

Nieuw! Borstcrawlcursus en AquaSpinning
Sporten in het water is heel gezond. Daarom start het Leussinkbad naast AquaSportief nu ook met AquaSpinning, AquaJogging en met een borstcrawlcursus van de KNZB. Iedereen die de borstcrawltechniek wil aanleren of verbeteren kan op woensdagavonden deelnemen aan de 12-weekse cursus. Deze wordt gegeven door Mandy van Rooden, bestuurslid van het Leussinkbad én voormalig zwem(bonds)coach!

Foto: AIM Foto

comments powered by Disqus
DijkermanGoossensSuper SnackDeKortesWoonsfeerAirco HarkinkBranji