2636
Koninklijke onderscheiding Conny Renskers

Koninklijke onderscheiding Conny Renskers

geplaatst op 26-04-2019 door Redactieteam Laren Gelderland

Op vrijdag 26 april ontvingen 9 inwoners van de gemeente Lochem een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve reikte ze uit in de raadszaal van het gemeentehuis in Lochem. Acht inwoners werden benoemd tot ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’ en één inwoner ontving de onderscheiding ‘Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’.

Onderstaande inwoners kregen een Koninklijke onderscheiding:

  • De heer P. (Peter) van der Steege uit Gorssel – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  • De heer R.B. (Roelof) Heringa uit Lochem – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  • Mevrouw H.E. (Rietje) Dommerholt – Rietman uit Epse – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  • De heer H.A. (Arjan) Meijerink en mevrouw J. (Cobie) Meijerink-Lagerweij uit Harfsen – Beiden Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  • De heer J. (Johan) Meijer uit Barchem – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  • De heer S.T. (Siwart) Dijkman uit Lochem – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  • De heer H.W. (Wim) Ter Meulen uit Almen – Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
  • Mevrouw C.K. (Conny) Renskers-Verink (55) uit Laren – Lid in de Orde van Oranje Nassau

Conny Renskers

Conny Renskers was van 1996 tot 1999 bestuurslid van stichting Koninginnedag Zutphen. Zij was betrokken bij de organisatie van een ballonfestijn op Koninginnedag 1999. Ook heeft zij samen met Mr. Pieter van Vollenhoven een concert georganiseerd op 5 mei 1999 in de Walburgkerk ten bate van Stichting Slachtofferhulp. Van 1996 tot 2004 was Conny voorzitter van Rijvereniging & Ponyclub Gorssel-Zutphen waar zij mede een nieuw bestuur heeft opgezet.

Verder was zij van 2006 tot 2012 bestuurslid van Laren & Oranje waar zij onder andere actief was bij de organisatie van evenementen. Dalton Basisschool De Branink heeft van 2008 tot 2015 haar vrijwillige inzet als luizenmoeder, overblijfmoeder en groepsondersteuner erg gewaardeerd. Voor de paardensport was en is Conny van onschatbare waarde. Van 2009 tot 2014 was zij voorzitter Jachtcommissie bij comité Slipjacht Almen.

Vanaf 2010 is zij actief in het bestuur van de Kring Achterhoek Oost die zich bezighoudt met de paarden- en ponysport in de Achterhoek. Daarnaast is zij vanaf 2013 vaste notulist tijdens de algemene ledenvergaderingen van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie, Regio Gelderland. In hetzelfde jaar begon Conny ook als bestuurslid van Stichting Steffenrijders, die accommodaties in Laren beheert en exploiteert voor de ruitersport. Ook zette Conny zich in voor andere activiteiten. Zij was instructrice bij de Winterwijkse Ponyclub (1982-1988), bestuurslid Jongerensociëteit Skinny Binny Club Winterswijk (1984-1988), voorzitter commissie Kinderspelen bij de Groot Dochterens feesten (2006-2009) en coördinator verkeersregelaars voor bijscholingscursussen voor verenigingen in Almen, Laren, Harfsen en Lochem (2012-2013).

Bron: www.lochem.nl

comments powered by Disqus
AdvertentieAirco HarkinkBranjiGoossensReneBrunsSuper Snack