655
Kinderboekenweek 2019

Kinderboekenweek 2019

geplaatst op 28-09-2019 door Redactieteam Laren Gelderland

Kinderboeken over reizen staan dit jaar centraal in de Kinderboekenweek van 2 t/m 13 oktober. Onder het motto ‘Reis mee!’ organiseert de brede school (samenwerking van Muzehof, Graafschap bibliotheken boekhandel Lovink, Stichting Welzijn Lochem) en Elektrip van LochemEnergie in gezamenlijkheid een mooi programma voor de basisscholen in de gemeente Lochem. De Kinderboekenweek valt samen met de Week van de Duurzaamheid, reden te meer om de kinderen te leren over duurzaam reizen!

In gemeente Lochem gaan de kinderen van groep 5/6 meedoen aan een heuse ontwerpwedstrijd waarbij ze een ontwerp mogen maken voor een duurzaam vervoersmiddel dat nog niet bestaat. Tevens bedenken de leerlingen een verhaal over hoe het vervoersmiddel bijdraagt aan een duurzame samenleving en waarom iedereen in de toekomst hier gebruik van gaat maken. Uit alle inzendingen worden drie winnaars gekozen die met kunstenares Mirjan Koldewij hun ontwerp in 3D mogen gaan maken!

In de bibliotheken van Lochem en Gorssel worden de ingezonden ontwerpen tentoongesteld. 

Op 27 en 30 september en op 1 oktober rijden vrijwilligers van LochemEnergie/Elektrip een rondje langs de Lochemse scholen met een elektrische auto, die op het schoolplein komt te staan. De kinderen van groep 5 en 6 krijgen hierbij informatie over deze ‘nieuwe’ en milieuvriendelijke manier van autorijden.

Het complete Kinderboekenweekprogramma met alle locaties en tijden is te vinden op www.graafschapbibliotheken.nl.

Voor leerkrachten en schoolteams is er op woensdagavond 25 september weer het Kinderboekenfeest!
Dit keer in de Garve in Lochem. Tijdens deze avond gaan leerkrachten creatief aan de slag met het thema van de Kinderboekenweek en krijgen handige tips hoe ze muziek, boeken, poëzie en theater kunnen gebruiken in de lessen om het thema nog meer tot leven te laten komen!

Alle leerlingen van de basisscholen in gemeente Lochem gaan ook voorstellingen bezoeken over het thema. De onder- en middenbouwgroepen gaan naar de voorstelling ‘De kleine vuurtorenwachter’ in Harfsen, een aantal groepen van de bovenbouw bezoeken de voorstelling ‘De tour van Fien’ in schouwburg Lochem.

Foto: Tour van Fien van STT Produkties

comments powered by Disqus
BranjiBranjiReneBrunsGoossensSuper SnackDeKortesWoonsfeer