1604
Kerstrock in de Wippert 2018

Kerstrock in de Wippert 2018

geplaatst op 16-12-2018 door Redactieteam Laren Gelderland

In zaal De Wippert aan de oude weg Laren - Holten vindt op Tweede Kerstdag voor de dertigste keer het Kerstrock - festival plaats. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor een combinatie van nieuwe bands, jonge bands en bands waarbij sommige muzikanten al meer podiumervaring hebben. Daarnaast is deze dertigste aflevering weer voorzien van een zo breed mogelijk rockprogramma, wat altijd heeft gezorgd voor een gezellige sfeer en veel belangstelling. Tussen 16.00 en 22.00 uur treden de volgende vijf bands op: Vunzing, Bastard Suuker, Greenlight, Free Willy en Fuze. De entree voor Kerstrock in De Wippert bedraagt 7 euro.

PROGRAMMA

VUNZING (16.15 – 17.00 uur)

Opgericht in 1998 te Lochem, en na regelmatig succesvolle optredens te hebben gegeven, werd het even stil in 2015. Na een bezettingswijziging in 2016 is Vunzing weer klaar om de Nederlandse podia te bestormen.

De drie ervaren muzikanten spelen een mix van covers en eigen nummers die moeilijk in één stijl te verwoorden is. De basis is Rock met schuursporen van 80s Hard Rock, Stoner en Metal. Deze ietwat vuige smeltkroes van stijlen resulteert in een unieke sound. In de wandelgangen werd al gesproken over Gregoriaanse gorgel rock. Maar dat is aan elke kijker/luisteraar om hierover een eigen mening te vormen. Zelf noemen de heren het, Rock met hun eigen Vunzingiaanse inbreng. Vunzing bestaat uit: Daniël Wansink - Gitaar en Zang, Jean l'Amie – Drums en Harry Kettelarij - Basgitaar en Achtergrondzang.

BASTARD SUUKER (17.30 – 18.15 uur)

Bastard Suuker is een nieuwe band uit omgeving Holten, dat drijft op ultieme roots-muziek, zoals rock, country en blues! Met strakke drums, vette solo's en sterke zang wordt dit neergezet door deze driemansformatie, die allemaal al een boel vlieguren hebben gedraaid in verschillende bands zoals Gust en Reeperbahner Stimmungsmacher. Na de nodige uurtjes in het oefenhok wordt het nu de hoogste tijd om de trommelvliezen te belasten met hun dikke kneitervette hits! See ya!

GREENLIGHT(18.45 – 19.30 uur).

In 2014 begonnen een paar jongens uit Bathmen met elkaar te jammen en muziek te maken, met als voorbeeld de vele andere bands uit Bathmen. Met een nieuwe zangeres en vol energie en overgave begeven de bandleden zich op het podium om er samen een spetterend optreden van te maken met alles erop en eraan. Ze spelen nummers van het genre classicrock tot dialectrock en de bekendste meezingers. De band bestaat nu uit zangeres Daniëlle ten Have, op drums Jasper de Winter, op basgitaar Sebastian Beusink en op gitaar Roy Haijtink en Justin Markvoort. Kijk voor meer info van The band Greenlight op www.facebook.com/thebandgreenlight

FREE WILLY  (20.00 – 20.45 uur)

Free Willy is opgericht in 2011 door vijf vrienden uit Harfsen van rond de 14 jaar. 7 jaar later staat Free Willy al voor de derde keer op Kerstrock. De band bestaat uit Willem Veeneman, Stefan Pakkert, Arthur Wichers, Dylan Klumper en Gideon Haak. Tijdens hun optredens brengen zij unieke medleys en rock en pop nummers van o.a Queen, Elvis, Abba, Normaal, AC/DC en vele anderen. Met de sfeer die Free Willy maakt wordt de dertigste Kerstrock gegarandeerd één groot feest!

FUZE (21.15 – 22.00 uur)

FUZE is de nieuwe band van de ( Lochemse) zangeres Marin Krabbenborg.  Naast Marin bestaat de band uit Didier Leclaire - gitaar, backing/lead vocal, Bob Lammers - toetsen, backing vocal, Sigi Hagenaars - bas, backing vocals, Robbert Geurts - drums, sample pad, backing vocal. De vijf muzikanten kennen elkaar o.a. van het Artez Conservatorium in Enschede. FUZE is meezingen to the max en dansen tot je erbij neervalt! FUZE brengt vlammende medleys en een energieke live-performance. Een gruwelijke combinatie die stilstaan onmogelijk maakt. De afwisseling van verschillende stijlen maakt dat FUZE een breed publiek kan entertainen en daarmee de spetterende slotact is op deze dertigste Kerstrock in De Wippert.

Kijk voor meer info ook op www.cafedewippert.nl/kerstrock

comments powered by Disqus
Airco HarkinkBranjiAdvertentieBranjiGoossensBranji