574
Jeugdleden Pels en Pluim nationaal kampioen

Jeugdleden Pels en Pluim nationaal kampioen

geplaatst op 27-09-2018 door Redactieteam Laren Gelderland

De Landelijke Jeugdkleindiershow Laren, is zaterdag 15 september een ongekend groot succes geworden voor de jeugdleden Brend de Maag, Robin Maas en Justin ter Welle.

Het trio won met hun hoog bekroonde hoeders, duiven en konijnen de eerste prijs in het vereningskampioenschap. Daarmee lieten zij 10 andere clubs uit het land achter zich.

Brend werd maar liefst twee maal Nederlands kampioen. Met een fraaie Brunner Kropper sierduif haalde hij de nationale titel binnen. Ook zijn raszuiver mooie Barnevelder krielen wisten de jury zodanig te bekoren dat hij hiermee ook Nederlands kampioen werd in de groep dwerghoenders. Dat leverde hem ook twee maal de toegang op tot deelname aan de Europashow in Denemarken. Met acht van zijn mooiste duiven en dwerghoenders zal Brent afreizen naar het Deense Herning om daar een gooi te doen naar de felbegeerde titel ‘Europameister’.

De Landelijke Jeugdshow Laren werd afgelopen zaterdag geopend door bondsvoorzitter Nijkamp met het leggen van de laatste puzzelstukken uit de Europese Landkaart. Het kleindierevenement dat uniek is in haar soort, had als thema: Ontdek Europa op de Jeugdshow Laren. De St.Steffenmanege in Laren was één groot kleurrijk Europa met daarbij honderden Europese rassen konijnen, hoenders, sierduiven, cavia’s en sier- en watervogels. Het evenement genoot ruime belangstelling uit het hele land. Ook vanuit België was er interesse.

Overige prijswinnaars: 

Fraaiste hoen: Brahma van Nick Rechterschot, Heeten

Fraaiste serama: Marith Vrugteman, Ambt Delden

Fraaiste kwartel: Japanse kwartel van Rick van ’t Goor, Harderwijk

Fraaiste konijn: Kleurdwerg van Mara van der Poel, Streefkerk

Fraaiste cavia: US Teddy van  Lotte Beltman, Rijssen

Fraaiste oorspronkelijke watervogel: Gele Boomeend van Duuk scholten, Markelo

Fraaiste gedomesticeerde watervogel: Campbell eend van Mirthe Haitink, Barchem

Verenigingscompetitie: 1e prijs Pels en Pluim Laren, 2e prijs De Lekzoom Groot Ammers, 3e prijs H.K.S.V. Kampen en Omstreken.

 

comments powered by Disqus
BranjiBranjiReneBrunsAdvertentieAirco HarkinkBranji