427
Jeugd Pels en Pluim verdedigt nationale titels

Jeugd Pels en Pluim verdedigt nationale titels

geplaatst op 15-09-2019 door Redactieteam Laren Gelderland

Zaterdag 21 september  verandert  de St. Steffen manege  voor één dag in een grote kleindierenmanifestatie voor de jeugd. Honderden raskonijnen, kippen, sierduiven, cavia’s, sier -en watervogels komen met hun baasjes naar de ‘Jeugdshow Laren’. 

Kleindierenvereniging Pels en Pluim Laren organiseert voor alle jeugdleden uit Nederland een geweldige ééndaagse tentoonstelling. Een team van 14 gespecialiseerde keurmeesters  beoordelen alle dieren op hun raskenmerken. En de mooiste? Die worden Nederlands kampioen.

Natuurlijk doen ook de jeugdleden van ‘Pels en Pluim Laren’ Brend de Maag, Justin ter Welle, Robin Maas en Nick Klomphaar weer een gooi naar het kampioenschap!  Zij hebben nmelijk de titel verenigingskampioen te verdedigen. Brend de Maag verdedigt zijn Nederlands kampioenschap bij de dwerghoenders en bij de sierduiven. 

De keuring van 450 rasdieren is live mee te maken. De gehele manege is aangekleed in de stijl van het thema, ‘Jeugdshow Laren goes Wild West’, dus meters hoge cactussen, cowboys en saloon. Laat u verrassen door de fraaie Western entourage waarin de dieren te zien zijn.  Zo zijn er bijzondere Siciliaanse Bekerkamhoenders te zien en  Leeuwenkopjeskonijnen. En majestueuze Pommerse ganzen eenden, cavia’s, grote Brahma’s en Barnevelder krielen te bewonderen. Ook de Serama, het kleinste krielkipje ter wereld, is present. Met veel zorg zijn de prachtige dieren bij de kinderen opgegroeid. Het houden van dieren is een fijne hobby voor kinderen die van dieren en de natuur houden. Ook leveren zij een bijdrage aan het in stand houden van veel zeldzame rassen en zeldzame huisdieren, ons levend cultureel erfgoed.

Na de  keuring van alle dieren start op het podium een programma met o.a. Western Bingo, dans, spijkerslaan, lassowerpen enz. De ‘Landelijke Jeugdshow Laren’ start om 09.30 uur met de officiële opening. Het huldigen van de nationale kampioenen en andere prijswinnaars is om 16.00 uur gepland. 

De toegang is gratis op zaterdag 21 september, St. Steffen manege Laren. U bent welkom op de Wild West Ranch van Pels en Pluim Laren.  

Zie: www.jeugdshow.nl 

 
comments powered by Disqus
AdvertentieGoossensAirco HarkinkBranjiDeKortesWoonsfeerSuper Snack