409
Huis Verwolde in winterslaap

Huis Verwolde in winterslaap

geplaatst op 31-10-2018 door Redactieteam Laren Gelderland

Beleef het mee! Huis Verwolde maken we op donderdag 1 november winterklaar en u mag als bezoeker een kijkje achter de schermen nemen. Wat komt er allemaal bij kijken om zo’n historische inventaris voor het nageslacht te behouden?

Terwijl de kasteelmedewerkers de housekeeping voor de winter doen, vertelt de gids u over het beheer en behoud van de spullen. Interessant weetje is dat we de protocollen van de National Trust in Engeland volgen voor het inpakken en winterklaar maken van het huis. Op systematische wijze en met speciale materialen worden alle objecten in de verschillende vertrekken ingepakt of behandeld.

In deze exclusieve ontvangst komt u als bezoeker ook op de etages die normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn. Hier bevinden zich de depots met collectiestukken zoals schilderijen, meubilair, kleding en de quarantaine kamer. De tocht voert naar de zolder waar u een prachtig uitzicht op de omgeving heeft en een blik kunt werpen in de machinekamer van de lift die in 1926 werd geïnstalleerd.

Na de rondleiding staat koffie of thee met Verwolde Verwennerij klaar in onze Theeschenkerij.

Datum: donderdag 1 november.

Aanvang: 14.00 uur.
Deelname: € 15,00. Museumkaarthouders en donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen betalen  € 6,50.
Reserveren: is noodzakelijk en kan via de website of per mail (verwolde@glk.nl).

Meer informatie: www.glk.nl/verwolde

Adres: Huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, 7245 TL Laren.

 

comments powered by Disqus
DeKortesWoonsfeerGoossensDijkermanBranjiSuper SnackAdvertentie