885
Geef uw mening over de woningbouwplannen in de gemeente Lochem

Geef uw mening over de woningbouwplannen in de gemeente Lochem

geplaatst op 31-08-2021 door Redactieteam Laren Gelderland

Vanaf 23 augustus tot 10 september kunnen inwoners hun mening geven over de woningbouwplannen in de gemeente Lochem. Deze plannen staan per kern beschreven in een kernvisie Wonen. Op www.lochem.nl/kernvisiewonen kunt de kernvisie van uw dorp inzien en via een reactieformulier uw mening achterlaten. In de kernvisies vindt u mogelijke locaties, het aantal te bouwen woningen en het type woning dat gebouwd gaat worden.

De woningnood is hoog. Ook in de gemeente Lochem is een grote behoefte aan woningen voor starters, ouderen en gezinnen. Daarom wil de gemeente het aantal woningen in de gemeente Lochem de komende jaren fors uitbreiden. In de periode tot 2030 worden ruim 1300 nieuwe woningen verdeeld over de kernen gebouwd. Met deze woningbouwplannen wil het college van burgemeester en wethouders de leefbaarheid in de dorpen behouden en waar het mogelijk is vergroten

Laat ons weten wat u van de plannen vindt!

Uw mening is voor ons belangrijk. Met deze informatie weten we of we op de goede weg zijn of dat de kernvisie een aanpassing nodig heeft. U bent daarom van harte uitgenodigd om uw mening achter te laten via Reactieformulier kernvisie Laren en ExelMocht dat niet lukken dat kunt u ook langskomen tijdens één van de inloopbijeenkomsten in het dorp waar u woont. U ontvangt daar dezelfde informatie en we helpen u desgewenst met het invullen van het reactieformulier. Reageren kan tot uiterlijk 10 september.

In verband met de coronamaatregelen zijn er op twee dagen, drie tijdstippen waarop u welkom bent.

Aanmelden kan via e-mail naar rovsecretariaat@lochem.nl. Vermeld in de mail duidelijk uw naam, datum en het tijdstip waarop u wilt komen. U vindt de data in onderstaand overzicht.  

Besluit over de kernvisies later dit jaar

De kernvisies zijn nu nog een voorontwerp. Met verschillende partijen zoals dorpsraden en woningcorporaties worden de kernvisies besproken. Inwoners kunnen tot 10 september reageren op de (voorontwerp)kernvisie Wonen. Daarna wordt er een ontwerp kernvisie Wonen gemaakt waarin duidelijk wordt hoe de reacties van de inwoners zijn meegenomen. Inwoners krijgen dan ook de gelegenheid om hierop te reageren. Hierover volgt nog nadere informatie. Het is de bedoeling dat het college van B&W de gemeenteraad later dit jaar voorstelt  om de kernvisies definitief vast te stellen.

comments powered by Disqus
BranjiBranjiAirco HarkinkAdvertentieDeKortesWoonsfeerBranji