550

"Ga mee met ons naar het Democratiefestival"

geplaatst op 28-07-2019 door Redactieteam Laren Gelderland

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve nodigt inwoners uit om samen met college en raadsleden het Democratiefestival te bezoeken. Zijn oproep is te zien op de aanmeldpagina www.lochem.nl/democratiefestival. Het festival is op het eiland Veur-Lent in de Waal bij Nijmegen. “Samen met inwoners willen we op vrijdag 30 augustus de democratie vieren. Hoe mooi is het als we samen inspiratie opdoen, van elkaar leren en een gezellige dag hebben in een informele sfeer”, aldus Van ’t Erve. 

Iedereen is welkom; leeftijd, achtergrond en politieke voorkeur maken niet uit. “Op het Democratiefestival komen mensen samen uit heel het land. Inwoners en bestuurders. Het is een inspirerende plek om met elkaar in gesprek te gaan”, vertelt Van ‘t Erve. “Wij omarmen dit festival, omdat het past bij onze wens om dichtbij inwoners te staan en hen te betrekken bij de politieke besluitvorming. Wees nieuwsgierig en meld je aan voor een gratis ticket en vervoer! 

Schrijf je in en maak kans op een festivalticket
Je maakt als inwoner kans op een festivalticket inclusief busreis door je uiterlijk 15 augustus in te schrijven via www.lochem.nl/democratiefestival. Van ’t Erve: “We leven in een land waar je je mening mag geven, verschillen er mogen zijn en waar we samen keuzes maken. Het is mooi om dit samen te vieren op 30 augustus en om ideeën op te doen”.

Er valt genoeg te beleven in de bus en op het festivalterrein
In de bus is er volop tijd en ruimte om in gesprek te gaan met elkaar. Een quiz met weetjes over de gemeente zal onderdeel zijn van de informele busreis. Op het festivalterrein is er ook genoeg te beleven. Luisteren en debatteren, speeddates met politici, democratische wandelingen, open hoorcolleges, exposities en muziek in een echte festivalsfeer. Allerlei onderwerpen komen aan bod. Zoals werk & inkomen, gezondheid, samenleven, onderwijs & jeugd en duurzaamheid.

Geen kosten verbonden aan deze dag
De bus vertrekt om 9.30 uur bij het gemeentehuis in Lochem. Het programma op Veur-Lent begint om 11.00 uur. Omstreeks 18.00 uur vertrekt de bus weer richting Lochem. Drankjes en een maaltijd tijdens de terugreis worden verzorgd. Catering tijdens het festival is voor eigen rekening. Er is ruimte voor 50 personen in de bus. Vol is vol. Schrijf je dus snel in. Wij laten je vrijdag 16 augustus via e-mail weten of je meereist en wat het exacte programma is. 

Meer informatie over deze eerste editie van het Democratiefestival
Deze eerste editie van het festival is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Meer informatie vindt u op www.lochem.nl/democratiefestival en www.democratiefestival.nu.

comments powered by Disqus
ReneBrunsBranjiAdvertentieSuper SnackBranjiGoossens