983
Fietsvierdaagse geopend door Ernest Beuving

Fietsvierdaagse geopend door Ernest Beuving

geplaatst op 06-08-2018 door Jolien Braakman

Hij vermaakt niet alleen het publiek tijdens zijn voorstellingen door heel Nederland, ook vanavond in de tent op het evenemententerrein werd het publiek getrakteerd op een vermakelijke act.

Ernest Beuving, caberatier/theaterman woonachtig in Exel, opende vanavond de 25e Fietsvierdaagse De Achterhoek in het bijzijn van enkele leden van het eerste bestuur.

In 1993 had Wakker Laorne een actieve werkgroep ‘recreatie’ die met het idee van een fietsvierdaagse kwam. Door het enthousiasme van deze werkgroep werd er besloten een stichtingsbestuur aan te stellen. Zij gingen eerst op andere locaties in Nederland kijken hoe zij daar een dergelijk evenement organiseerden. Het concept wat daaruit ontstond, wordt nu nog gebruikt. Het is niet voor niets dat de Fietsvierdaagse al die jaren zo succesvol is geweest en gebleven.

Niet alleen de oud bestuursleden werden in het zonnetje gezet, ook een viertal vrijwilligers die al 25 jaar meehelpen, kregen een lekkere attentie. Daarnaast waren er meerdere fietsers van het eerste uur aanwezig; ook zij werden niet vergeten om naar voren te komen en een attentie in ontvangst te nemen.

Zoals al in de Fietskrant te lezen was, Ernest Beuving bracht inderdaad humor, imitaties, persiflages, spontaniteit en muzikale acts, waarbij vaak een link werd gelegd naar de Achterhoek en het fietsen. Zoals gebruikelijk werd hij ook vanavond begeleid door zijn vaste gitarist Erik Raayman.

De warmte zal deze week waarschijnlijk wel voor wat meer zweetdruppels zorgen dan andere jaren, maar dat mag de fietspret zeker niet drukken. Wel gaf voorzitter Henk Braakman aan dat het verstandig is om op tijd te starten (dat kan vanaf 8.00 uur), voldoende te drinken en wellicht wat vaker een pauze te houden.

Wij wensen iedereen een fijne fietsweek toe!

comments powered by Disqus
BranjiDijkermanReneBrunsAirco HarkinkBranjiGoossens