438
Exels streekbier is weer terug

Exels streekbier is weer terug

geplaatst op 30-10-2020 door Redactieteam Laren Gelderland

Precies 5 jaar geleden verscheen voor het eerst het streekbier D’Exelse Kracht. Als ode aan alle vrijwilligers uit Exel en omstreken werd het bier gelanceerd tijdens de opening van het nieuwedorpshuis.

In de tussenliggende jaren zijn er meerdere zogenaamde batches geweest die in opdracht door de Bronckhorster Brewing Company uit Rha zijn gebrouwen.
Een hele bijzondere was een biologische spelt en gagel bier, vervaardigd met ingrediënten uit eigen streek. Dit bier, Heeren van Ampsen genaamd is inmiddels al een jaar uitverkocht.

Dus tijd voor iets nieuws. Deze versie van D’Exelse kracht kreeg de naam ’t Ampsens boshuus mee en is een ode aan de natuur van onze mooie Achterhoek. 2020 is het jaar van het Covid-virus, de intelligente lockdown en het thuiswerken. Als ontspanning zien we dan vele mensen genieten van onze mooie bossen en onze prachtige natuur. Op het nieuwe etiket staat dan ook een originele ode in het Achterhoeks die luidt:

Dit mirakelse bier uut eigen streek hef ne alderbastend lekkere afdronk. ‘T brengt oe naor de duustere boss’n van Ampsen tuss’n Exel en Lochem. Doar woar de eik, beuk en douglas stoat en de wilde hop tut hoge in de beume greujt, steet ‘n olde boerderije. Bie ‘t Ampsens boshuus doar roek en preuf ie de Achterhook op zien best. Proost!       

                                                                       

Het blonde hooggegiste bier is zolang de voorraad strekt verkrijgbaar bij Mitra en VVV Lochem en bij restaurant Lu-Lin in Exel en Plus Beuzel in Laren. Meer informatie vind je op www.dexelsekracht.nl

Contact: Peter Noordanus peter@petique.nl / 0629007370

comments powered by Disqus
ReneBrunsBranjiSuper SnackGoossensBranjiBranji