5902
De Laornse Dorpskwis

De Laornse Dorpskwis

geplaatst op 04-09-2017 door Redactieteam Laren Gelderland

Krakende hersenpannen, de strijd tegen de klok en een stevige concurrentie… Inwoners van Laren en omstreken kunnen zich opmaken voor een nieuw, groot evenement op vrijdagavond 25 mei 2018: De Laornse Dorpskwis! Een avondvullend programma voor spanning en gezelligheid. Een kwis met uiteenlopende categorieën waarvoor niet alleen een beroep wordt gedaan op algemene kennis, maar waarbij deelnemers vooral Laorns boerenverstand en improvisatievermogen nodig hebben!

Een Dorpskwis?
Het concept is eenvoudig: een quiz over je dorp, met diverse opdrachten waar je al jouw creativiteit in kwijt kunt. Hele dorpen in Brabant lopen er al enkele jaren voor uit en het spel wint aan populariteit. Vanuit Brabant heeft dit evenement nu ook haar weg gevonden boven de rivieren. Bathmen had vorig jaar de primeur in de regio met de 1e Battumse Kwis, met deelname van 70 teams en een bloedfanatieke strijd.

Maar hoe gaat het in zijn werk en wat is de bedoeling? De organisatie stelt een Kwisboek samen met een flinke hoeveelheid vragen en opdrachten op diverse gebieden. “Je kunt het zo gek niet bedenken of het thema wordt wel behandeld. En uiteraard maken Laornse onderwerpen ook deel uit van de vragen. Naast kennisvragen bestaat de kwis ook uit diverse doe-opdrachten. Het wordt een strijd tegen de klok, want binnen enkele uren moet het Kwisboek weer ingeleverd worden door de teamcaptains”, aldus Erica Schoneveld namens de organisatie.

Inschrijving geopend
Maandag 4 september is de inschrijving geopend en de uiterlijke inschrijfdatum is 1 mei 2018, of zoveel eerder als het maximum aantal teams is bereikt. Meedoen is heel eenvoudig, iedereen kan namelijk meedoen en een team samenstellen. Wel is het slim om een team samen te stellen van minimaal 10 personen. De vragen zijn erg divers. Een gemixte samenstelling van het team qua leeftijd en interesses is dus een pré en vergroot de winkansen!

Voor meer informatie en inschrijven www.delaornsedorpskwis.nl

De Laornse Dorpskwis wordt georganiseerd vanwege het jubileum van het Kulturhus in 2018: ’50 jaar ’t Kruispunt en 10 jaar Kulturhus’.

comments powered by Disqus
BranjiBranjiBranjiBranjiAirco HarkinkReneBruns