653
De fietsen kunnen weer uit de stalling

De fietsen kunnen weer uit de stalling

geplaatst op 08-08-2019 door Jolien Braakman

Vandaag halen we onze fietsen weer op uit de stalling op het terrein. Ook deze keer worden we weer vriendelijk ontvangen en kunnen we onze fietsen pakken en op pad gaan voor onze route. 

Zoals iedere route starten we vanaf het start- en finischterrein en vandaag vertrekken we richting de Kerk. Vervolgens fietsen we verder in zuidelijke richting, of zoals we in Laren zeggen "wie goat richting Slootsmid". Na buurtschap Groot Dochteren met Huize 't Ross gaan we verder richting de Wildenborch in Vorden. Het is ook vandaag weer mooi fietsweer met een beetje meer wind en iets frisser dan gisteren, maar het is nog steeds prima te doen.

Ik heb het ook andere jaren wel eens vermeld: soms fiets je in colonne en is het 'druk' onderweg, op andere momenten heb je totaal niet het gevoel dat je met heel veel medefietsers onderweg bent. Het is daarom ook fijn dat er iedere dag twee routes van 45 km zijn zodat je dit gevoel ook kan blijven houden. Wederom een compliment aan de organisatie!

  

Bij de stempelpost blijkt wel duidelijk dat wij niet de enigen zijn die vandaag de gele route fietsen. Een lange rij van gestalde fietsen en een gezellig vol terras bij 'De Tapperij' in Ruurlo laat dat duidelijk zien.

Verder gaat onze route door Ruurlo om richting de Wiersse te gaan met verrassende wegen en paden van klinkers en zand. We stoppen even bij de stal van Zorgboerderij Urtica De Vijfsprong in Vorden waar we een pasgeboren kalf zien drinken bij haar moeder. Veel fietsers stappen daar af, de meesten kiezen voor een verkoelende versnapering op het terras.

  

Wij fietsen nog een stukje verder en verruilen bij Zorgboerderij 'De Heidepol' ons fietszadel voor een tuinstoel. Maar we kunnen niet te lang blijven zitten, want we hebben nog wel ruim 10 km te gaan voor we weer terug zijn bij de tent.

Terug richting Laren komen we door Almen, waar we een bezoek brengen aan de Kerk. Naast de Kerk bevindt zich Museum Staal die ook zeker een bezoek waard is, maar voor ons niet per se vandaag een optie is.

Na bijna 47 km bereiken we weer de tent en kunnen onze fietsen weer naar de stalling, zodat we morgenochtend weer fris en fruitig aan de laatste fietsdag kunnen beginnen.

 

 

 

comments powered by Disqus
GoossensDe Fabriek MuurstickersDeKortesWoonsfeerBranjiAirco HarkinkSuper Snack