681
Buurtbemiddeling voor als het niet botert met de buren

Buurtbemiddeling voor als het niet botert met de buren

geplaatst op 02-03-2020 door Redactieteam Laren Gelderland

Wanneer er sprake is van overlast of andere ergernissen komen de meeste buren er gelukkig samen wel uit. Maar soms lopen de emoties hoog op en is het moeilijk om nog met elkaar te praten. In dat geval kan Buurtbemiddeling helpen. 

Wat doet Buurtbemiddeling?
Ruzies kunnen verschillende oorzaken hebben. Het kan gaan over geluidsoverlast, of overlast van kinderen of huisdieren. Maar ook rommel en vuil rond de woning, pesterijen of tuinafscheidingen kunnen aanleidingen zijn. Buurtbemiddeling probeert de partijen weer met elkaar te laten praten om zo samen tot een oplossing te komen. In veel situaties werkt dit beter dan het inschakelen van bijvoorbeeld de gemeente, de politie of de rechter.

Hoe gaat een bemiddeling in zijn werk?
Als u er met de buren uit wil komen, dan kunt u buurtbemiddeling om hulp vragen. Vrijwilligers die speciaal voor dit werk zijn opgeleid, komen bij u langs en luisteren naar uw verhaal. Daarna gaan ze praten met de buren. Ze bespreken de situatie en nodigen hen uit voor een gezamenlijk gesprek.
U ontmoet elkaar op een neutrale plek. Alles wat wordt gezegd blijft binnen vier muren. De bemiddelaars helpen u om te vertellen wat u dwars zit. Ze zorgen dat het gesprek goed verloopt. Tijdens het gesprek maakt u afspraken met elkaar.

Wat kost Buurtbemiddeling?
Buurtbemiddeling is gratis voor alle inwoners van de gemeente Lochem. De kosten worden gedragen door de gemeente, woningcorporaties Viverion en IJsseldal Wonen. Ook de politie steunt buurtbemiddeling. Stichting Welzijn Lochem heeft de uitvoering in handen.

Hoe kunt u zelf een aanvraag indienen?
Voor meer informatie of voor een aanmelding kunt u contact opnemen met de coördinator van buurtbemiddeling, Gertjan Krediet. Stuur een mail naar aanmelden@buurtbemiddelingswl.nl of bel (06) 19 20 12 95.

Meer informatie? Kijk op www.buurtbemiddelingswl.nl

 
comments powered by Disqus
BranjiAdvertentieDeKortesWoonsfeerBranjiBranjiGoossens