358
Burgemeester en wethouders komen graag met u in gesprek

Burgemeester en wethouders komen graag met u in gesprek

geplaatst op 30-09-2018 door Redactieteam Laren Gelderland

Burgemeester en wethouders komen graag met u in gesprek over het collegeprogramma. Het college maakt een programma om onze gemeente nog mooier te maken. U mag hierover meedenken en dat kan op verschillende manieren. Meld u aan voor een inspiratiecafé op 4 of 5 oktober. Nodig het college uit voor een bezoek aan u. Of boek een taxirit. Ook kunt u uw idee opschrijven op een ideeënwand of digitaal prikbord. Alle informatie staat op www.lochem.nl (via de startpagina of zoekterm collegetour). De collegetour loopt tot 15 oktober.

Inspiratiecafés 4 en 5 oktober
De eerste bijeenkomst is donderdag 4 oktober in Ons Huis in Almen en begint om 19.00 uur. De tweede bijeenkomst is op 5 oktober in het gemeentehuis in Lochem en begint om 13.30 uur. Aanmelden kan via de website van de gemeente. U gaat in een klein groepje vier keer een half uur in gesprek over een onderwerp. Zo heeft u alle ruimte om uw idee in te brengen over vier thema’s: Sterke Economie, Krachtige Samenleving, Onze Leefomgeving en Nieuwe Energie. Collegeleden zitten de gesprekstafels voor.

Nodig het college uit
U kunt het college of een van de collegeleden ook vragen bij u langs te komen. Bij u thuis, in uw buurt, bij uw bedrijf of vereniging. Een bezoek vraagt u aan via de website van de gemeente. Zo heeft u de kans om aandacht te vragen voor het onderwerp dat u belangrijk vindt. Want er gaat veel goed in onze gemeente, maar er zijn ook punten die aandacht vragen. Of misschien ziet u kansen.  

Maak een taxirit
U kunt via www.lochem.nl ook een taxirit boeken. Eén van de collegeleden is tijdens de rit in onze gemeente uw chauffeur. Een mooie mogelijkheid om iets te laten zien en/of uw ideeën voor het collegeprogramma mee te geven.

Prikbord
Op een aantal plekken in de gemeente en op een digitaal prikbord op lochem.nl kunt u op een ideeënwand uw idee voor het collegeprogramma opschrijven. De ideeënwanden staan in Gorssel in Den Oldenhof en in Lochem in het Stadshuus en in het gemeentehuis. Maak er gebruik van!

Thema’s
Het college heeft vier thema’s die terugkomen in het collegeprogramma. De ideeën die B&W hierbij heeft, leest u op lochem.nl. Bij Sterke Economie gaat het bijvoorbeeld om de wens om meer te investeren in Recreatie en Toerisme. Bij Krachtige Samenleving is het plan om samen met jeugd de leefomgeving aantrekkelijker te maken om te ontmoeten en te bewegen. Woonafspraken maken met de kernen is een plan binnen het thema Onze Leefomgeving. Bij Nieuwe Energie wordt gedacht aan afspraken met branches over hoe zij de klimaatdoelen halen. Het collegeprogramma in vogelvlucht vindt u op www.lochem.nl.

comments powered by Disqus
ReneBrunsBranjiBranjiAirco HarkinkBranjiAdvertentie