1320
29e Kerstrock bij de Wippert!

29e Kerstrock bij de Wippert!

geplaatst op 16-12-2017 door Redactieteam Laren Gelderland

In zaal De Wippert aan de oude weg Laren - Holten vindt op Tweede Kerstdag voor de negenentwintigste keer het Kerstrock - festival plaats. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor een combinatie van jonge bands en bands waarbij sommige muzikanten al meer podiumervaring hebben. Daarnaast is deze negenentwintigste aflevering weer voorzien van een zo breed mogelijk rockprogramma, wat altijd heeft gezorgd voor een gezellige sfeer en veel belangstelling. Tussen 16.00 en 22.00 uur treden de volgende vijf bands op: Storm, De Weekendkrachten, The Woof, Goeie Genade! en Alive. De entree voor Kerstrock in De Wippert bedraagt 7 euro.

PROGRAMMA

STORM (16.15 – 17.00 uur)

Storm is een vierkoppige hardrock band uit Twente. De zelfgeschreven nummers van de band vallen onder het genre classic-rock. De bandleden zijn geïnspireerd door bands als AC/DC & Status Quo. De sound is dik en het podium leeft! Ruben Hillen is de zanger en gitarist van Storm. Op de basgitaar zorgt Raymond Voortman voor de lekkerste grooves. Samen met Harm Klein Geltink pakt hij de backing vocals. Harm blaast met zijn gitaar dikke solo’s en akkoorden door de versterkers. Het vierde bandlid is Chiem Regterschot, als drummer is hij de stuwende motor van de band. Aan het begin van 2017 stond Storm in Tivoli Vredenburg. Dit was tijdens het showcase festival ‘’Hemelbestormers’’. De band kreeg hierop veel enthousiaste reacties. Er werd geschreven: ‘Storm bestaat uit vier jongen honden die belegen genre speelt zonder poespas, heel sympathiek!’

 

DE WEEKENDKRACHTEN (17.30 – 18.15 uur)

De Weekendkrachten is een semi- akoestische coverband uit Laren/Harfsen. De band speelt met name muziek uit de jaren ’60, ’70, ’80 en ’90, zoals nummers van Normaal, Steve Harley, Ryan Ferry, Elvis en The Kinks.

De band bestaat uit Willem Varenbrink ( keys, gitaar, zang), Christiaan Harkink (gitaar, zang) Erik Klumper (basgitaar, zang), Egbert Harkink (drums) en Freek Veeneman (gitaar, zang).

 

THE WOOF(18.45 – 19.30 uur).

The Woof omschrijven zichzelf als een stel jonge honden die wel raad weten met de oude klassiekers. Van gevoelige blues, tot swingende rock’n roll, tot knallende rock. Op jonge leeftijd waren de vier heren al verliefd op vaders platen, en daar is niets aan veranderd! Met o.a. muziek van Jerry Lee Lewis, Chubby Checker, Elvis, Johnny Cash, The Beatles en The Rolling Stones. De afgelopen vijf jaar heeft de band op verschillende kroegen en (food)festivals in Nederland gestaan en hebben ze kunnen laten zien dat ze eigenlijk gewoon in het verkeerde tijdperk geboren zijn. Als rock’n roll legendes strak in pak en met de puntschoenen aan gaan ze elk podium onbevreesd en met een flinke dosis energie te lijf! De band bestaat uit: Frank Pol (zang, gitaar), Luke Pol (zang, gitaar, keys), Chris Pol (zang, drums) en Nick Boersma (bas).

 

GOEIE GENADE! (20.00 – 20.45 uur)

Goeie Genade is een fonkelnieuwe Achterhoekse feestformatie die op Tweede Kerstdag zijn debuut gaat maken op Kerstrock. Het is een bont gezelschap bestaande uit twee jonge dames en vijf ouwe rotten. In deze wonderlijke combinatie van “fris en ervaren“ worden de toeschouwers getrakteerd op een potpourri van muziekstijlen. In sneltreinvaart wordt geschakeld tussen rock’n’roll, pop, ska, disco, pretpunk, dialectrock en nog veel meer. De bandleden hebben in vorige formaties feesttenten in het hele land op de kop gezet. Aan energie zal het ook dit keer weer niet ontbreken. Twee dingen staan vast: Het wordt heel gezellig. En er mag gedanst worden natuurlijk!

 

ALIVE(21.15 – 22.00 uur)

Een bloed fanatieke viertal dat van elke gelegenheid een onvergetelijk feest maakt dat is Alive. De band bestaat uit Roy Scheperboer (zang/gitaar), Rick Haijtink (gitaar), Ties Kram ( bas) en Rens Buschers ( drums).

Vol enthousiasme sleept deze band het publiek mee in een fantastische show. Nummers van o.a. Queen, Bon Jovi, De Sjonnies en meer van deze bekende artiesten worden opgezogen in een grote tornado van muziek die over het publiek heen wordt geblazen. Alive heeft voor ieder wat wils dankzij een breed repertoire met muziek uit alle tijden en vaak in een eigen jasje. Dit laatste maakt deze band bijzonder waardoor men ook dit jaar weer kan rekenen op een spetterende slotact op Kerstrock in De Wippert.

Kijk voor meer info ook op www.cafedewippert.nl/kerstrock

comments powered by Disqus
GoossensSuper SnackBranjiBranjiReneBrunsDeKortesWoonsfeer