Agenda

Agenda - december

03 Dec Inloop half uurtje Wakker Laorne (19:30 - 20:00)

Inloop half uurtje voor contact met het bestuur. Locatie: Kulturhus, Verwoldseweg

07 Dec Repair cafe (09:30 - 00:30)

Waardeer het, repareer het! Het draait op zaterdag 7 december allemaal weer om repareren en herstellen in Kulturhus ’t Kruispunt aan de Verwoldseweg 1 in Laren (Gld.). Het Repair Café bestaat 6 jaar! In die jaren hebben vele inwoners van Laren en omgeving de weg naar het Kulturhus gevonden en hebben onze vrijwilligers vele honderden reparaties uitgevoerd. Tussen 09.30 uur en 12.30 uur staan ze weer voor u klaar. Zij helpen gratis bij alle mogelijke reparaties (ook kleding e.d.) en gereedschap en materialen zijn aanwezig. Alles wat het niet meer doet is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. De vaklui in Repair Café Laren weten bijna altijd raad. In het Kulturhus treft u ook de Eeko Box aan. Hierin kunt u lege cartridges en oude mobiele telefoons deponeren. De opbrengst van uw ingeleverde materialen komt ten goede aan de stichting Geef een knuffel. Tot ziens op zaterdag 7 december tussen 09.30 uur en 12.30 uur.

08 Dec Kerstmarkt Exel (10:30 - 16:30)

Vijfentwintig jaar geleden staken een paar Exelse dames, Stien Meuleman, Irmgard keppels en Fie Heusinkveld, de hoofden bij elkaar om de allereerste hobby Kerstmarkt in Exel te organiseren. Dit zal zeker niet ongemerkt voorbij gaan en aan creativiteit zal het zeker niet ontbreken. In de grote zaal en buiten op het plein van Brasserie De Mölle bieden standhouders hun eigen gemaakte producten aan waaronder kerstkransen, kerststukjes, diverse lekkernijen, kaarsen, sieraden en houten kerstproducten. Ook zijn er kerstbomen te koop. De boerendansers uit Holten en La Poko (Larens Popkoor) geven de kerstmarkt extra sfeer. Ook aan de kinderen wordt gedacht. Een ritje op een pony van de Meiden van Haarman en een heuse Kerstman. Gelijktijdig met de markt is er de Midwinterhoornwandeling over landgoed Ampsen en na afloop lekker genieten van een versgebakken oliebol. Parkeren en toegang zijn gratis.

14 Dec Brookduo: 't K'oole testament (15:00 - 20:00)

Let op: de middagvoorstelling begint om 15.00 uur i.p.v. het eerder genoemde tijdstip van 14.00 uur. ‘t K’oole testament is de vijfde winterse vertelling, voor de Brook duo kerkentour, geschreven door streekromanschrijver Gert-Jan Oplaat. Het succes van de kerkentour is ongekend gebleken en smaakt naar meer. Ruim 25000 bezoekers zagen de vorige vier vertellingen in verschillende kerken in de regio. Het eerste verhaal Mirrewinter is verfilmd en trok 15000 bezoekers. Een tweede film is in de maak. ” ‘t K’oole testament” is het nieuwe verhaal en wordt ondersteund met dialectliedjes, gedichtjes, lichtshow, beelden en afsluitend het “Stille nacht”. Voorstelling om 15.00 en 20.00 uur. Kaarten à € 10,- zijn te koop bij het Kulturhus of te reserveren via bankoverschrijving (NL22RABO0334850061 t.n.v. St. Kulturhus 't Kruispunt) Kaartverkoop start op 1 november

20 Dec Samen eten, schuif maar an Kerstdiner (17:00 - 21:00)

Vrijdag 20 december kunt u weer komen eten in Kulturhus ’t Kruispunt in Laren. Een leuke manier om elkaar te ontmoeten in een gezellige omgeving. Vanaf 17.00 uur zorgen gastvrouwen voor een hartelijk welkom en kunt u eerst even van een drankje genieten. Daarna begint de kerstmaaltijd die onze koks hebben bereid. Reserveren is noodzakelijk en kan tot woensdag 18 december. Kom er bij, er hebben zich al weer aardig wat mensen aangemeld. Bel 0573 – 401636 of mail naar info@kulturhuslaren.nl. De kosten bedragen € 9,50, inclusief een drankje.

22 Dec Laren 4t kerst 2019 (20:00 - 22:00)

Zondag 22 december, om 20.00 uur is de kerk van Laren het toneel voor de jaarlijkse muzikale kerst4ing. Maar dit jaar anders dan anders. Niet met de vaste Larense koren, maar met een projectkoor, waaraan iedereen die graag zingt kan meedoen. Muzikale leider is Frank Sterenborg. Apollo zal voor de begeleiding zorgen en zelf ook een aantal nummers spelen. Natuurlijk zullen er ook enkele nummers zijn van projectkoor, soliste(n) en Apollo samen. Kaartjes à € 7,50 (incl. koffie/thee voorafgaand aan concert) vanaf 7 december verkrijgbaar in het Kulturhus en bij Plus Beuzel.

28 Dec Apollo oud papier (08:00 -

Elke vierde zaterdag van de maand wordt er 's ochtends door Apollo oud papier opgehaald in de kern van Laren.

31 Dec OJWL Carbid Knapp'n (13:00 - 18:00)

Carbidschieten, dé traditie op oudejaarsdag en ook dit jaar wordt er weer volop geknald rond Laren. Op oudejaarsdag zal rond de klok van 13.00 uur de eerste knal te horen zijn! Elk jaar gaan ze van start met meer dan 20 melkbussen en 1 groot kanon in een weiland op de hoek Lindenbergsdijk/Veltkampsweg.