Agenda

Agenda - maart

01 Maa DMDD Live met Raw Medicine (21:30 - 23:59)

Raw Medicine, de band van Dirk Vermeij, Rudy Englebert en Arthur Bont treedt op vrijdag 1 maart op in Brasserie De Mölle in Exel! In plaats van op hun lauweren te rusten, weten de mannen van RAW MEDICINE intussen een stevig aantal bezoekers te trekken met een eigen repertoire, met hier en daar een knipoog naar hun verleden. De band kwam halverwege 2017 flink in het nieuws op social media vanwege de hernieuwde samenwerking tussen Dirk Vermeij, Rudy Englebert en Arthur Bont. De eerste optredens volgden elkaar in rap tempo op, en de recensies liegen er tot op de dag van vandaag niet om. “Dacht je dat Rock & Roll dood was? Nee hoor, die is springlevend! Het heet alleen nu anders: Het heet nu RAW MEDICINE” De rijke historie van Raw Medicine’s bandleden omvat o.a. Vitesse, Herman Brood, Wild Romance, Paris Dandies, Louisiana Radio en Mick Taylor. Raw Medicine speelt dampende rock & roll met passie en power die je ouderwets bij de strot grijpt: just what the doctor ordered! Het optreden vindt plaats op vrijdag 1 maart a.s. in Brasserie De Mölle in Exel. Aanvang 21.30 uur, entree € 7,00

14 Maa Thema-avond Orgaandonatie; (20:00 - 22:00)

Op donderdag 14 maart om 20.00 uur wordt in het Kulturhus - naast de kerk in Laren- een gespreksavond over het thema 'Orgaandonatie' gehouden. Medische , praktische en ethische zaken zullen aan de orde komen. Sinds 1998 kan men de keuze voor het doneren van organen vastleggen in het donorregister. Men kan er ook voor kiezen om de keuze over te laten aan nabestaanden. Op dit moment geeft ongeveer een kwart van de mensen toestemming voor orgaandonatie. Meer dan de helft staat niet geregistreerd. Sommige mensen zetten kritische kanttekeningen bij orgaandonatie en het hersendoodprotocol. Zo bestaat de angst voor een te snelle verwijdering van organen, terwijl een patiënt nog niet echt dood is. De nieuwe donorwet gaat in 2020 in en houdt in dat je je juist moet registreren als je geen donor wil zijn. Volgens tegenstanders gaat door het nieuwe donorsysteem het zelfbeschikkingsrecht verloren. Tevens maakt de wet mogelijk inbreuk op Artikel 11 van de Grondwet: het recht op onaantastbaarheid van het menselijk lichaam. Maar doordat mensen hun organen ter beschikking stellen na hun overlijden worden vele levens gered. Mensen zoals nierpatiënten krijgen weer een モnieuw levenヤ als zij zonder de intensieve dialyse kunnen. Roel Schimmel die al vele jaren werkt als Donatiefunctionaris werkt in het Medisch Spectrum Twente zal ons uitgebreid vertellen over wat er allemaal precies gebeurd rondom een transplantatie. De avond staat onder leiding van Ds Jaap Jonk. U bent van harte welkom!

17 Maa Jaarlijkse uitvoering Larense Accordeonvereniging (14:00 - 16:00)

Zondagmiddag 17 maart om 14.00 uur in de Kerkzaal van het Kulturhus: jaarlijkse uitvoering Larense Accordeonvereniging, A-orkest o.l.v. Frank Sterenborg in samenwerking met een zangeres. Recreanten orkest o.l.v. Dinie Zweverink in samenwerking met trompettist Erik Maalderink.

23 Maa Bermopruimactie 2019 (08:30 - 00:30)

De werkgroep Leefbaarheid van Wakker Loarne wil weer zorgen voor een schone omgeving. Het is weer tijd voor de jaarlijkse bermopruimactie. Helaas is het nog steeds nodig om rommel (flesjes, blikjes, verpakkingsmateriaal) en/of illegale dump uit de bermen op te ruimen. Op zaterdag 23 maart a.s. kunt u weer meehelpen om de bermen in en rondom Laren te ontdoen van het vuil. Vanaf 8.30 uur verzamelen wij en bent u welkom in de werkplaats bij de fam. Lubberding aan de Stoomdijk 22 te Laren Gld. Vanaf dit verzamelpunt vertrekt u in groepen om de bermen af te speuren naar rommel. Bij terugkomst (±12.00-12.30 uur) wordt u namens de werkgroep verwelkomt met een verdiende Loarnse lekkernij. Help U ook mee? Meld U zich dan aan! Een schoon Laren ligt voor het oprapen. Ook kinderen onder begeleiding van een volwassene zijn van harte welkom. Aanmelding gelieve voor 17 maart: stuur een mailtje naar leefbaarheid@wakkerlaorne.nl. Bellen mag ook: 06-12616129 (Hendri Eggink).

30 Maa Voorjaarsconcert KMV Apollo (20:00 - 22:30)

Voorjaarsconcert KMV Apollo; verdere informatie volgt

31 Maa Plattelandswandeling (09:30 - 13:00)

Toeristenbelang Laren organiseert voor de zesde keer een plattelandswandeling in de mooie omgeving van Laren in Gelderland. De tocht voert over openbare wegen, maar zeker ook over paden waar normaal gesproken geen wandelaars komen. Zo kan het zomaar zijn dat u een kavelpad bewandelt waar zomers de koeien over heen lopen. Of u loopt over een particulier bospad, door een weiland of door een gedeelte van een stal. Alle informatie kunt u vinden in onze evenementenagenda