Agenda

Agenda - januari 2020

05 Jan Midwinterhoorn-puttenwandeling 2020 (09:30 - 00:30)

Aan het eind van de Adventstijd organiseert Toeristenbelang Laren al voor de 22e keer een midwinterhoorn-puttenwandeling over landgoed Verwolde. Het is altijd prachtig om te wandelen in Verwolde, in elk jaargetijde. Tijdens deze uitgezette wandeling zijn onderweg op meerdere plekken de midwinterhoornblazers te zien en te horen. Er is te kiezen uit 2 afstanden, ± 9 km of een route van ± 14 km. De route is te lopen met of zonder nordic-wandelstokken. Bij boerderij Blankenberg is weer de pauzeplek. In de tent zal erwtensoep, een broodje worst en koffie te verkrijgen zijn, tevens is er een midwinterhoornbouwer aanwezig. Hij geeft interessante uitleg over het traditionele instrument. De hond mag gezellig mee, mits aangelijnd. U kunt starten tussen 9.30 en 12:30 uur, vanaf de manege St. Steffenrijders aan de Verwoldseweg 26a, inschrijving is in de kantine. Het parkeerterrein wordt aangegeven, parkeren is gratis. De deelname is € 3,00 per persoon, kinderen t/m 12 jaar mogen gratis meewandelen.

08 Jan Thema-avond Hoe geven we de aarde door (20:00 - 22:00)

Thema avond: Hoe geven we de aarde door aan de generaties na ons? De kranten staan er vol van. Elke avond zien we er iets over op TV. Het klimaat en duurzaamheidsvraagstukken raken ons allemaal. De meningen en geluiden lopen sterk uiteen. Een te begrijpen opmerking van ouderen “Het zal onze tijd wel uit duren!”, naast een evenzeer te begrijpen opmerking van jongeren “Jullie laten ons toch niet met problemen achter?” Komt het in feite niet neer op de centrale vraag? Hoe geven we de aarde, waarvan we geloven dat we die van God gekregen hebben, op een goede en verantwoorde manier door aan de generaties die komen? U heeft daar misschien een mening over of u wilt graag eens horen hoe anderen daar over denken? Op woensdag 8 januari vanaf 20.00 uur wil de Protestantse Gemeente Laren daar samen met u over nadenken. We luisteren naar een inleiding op dit thema door ds. Jaap Jonk. In aanvulling daarop zal Swenne Bijzet vertellen hoe zij en haar gezin daar praktisch invulling aan proberen te geven. Na de pauze gaan we in groepen nadenken hoe we als gemeente en als individu met dit thema aan de slag kunnen. U bent van harte welkom op deze avond waarop elke mening waardevol is! Locatie: Kulturhus Laren, aanvang 20.00 uur

11 Jan Repair café (09:30 - 00:30)

Op zaterdag 11 januari draait het in Kulturhus ’t Kruispunt aan de Verwoldseweg 1 in Laren (Gld.) allemaal weer om repareren. Het Repair Café bestaat ruim 5 jaar! In die jaren hebben vele inwoners van Laren en omgeving de weg naar het Kulturhus gevonden en hebben onze vrijwilligers vele honderden reparaties uitgevoerd. Tussen 09.30 uur en 12.30 uur staan ze weer voor u klaar. Zij helpen gratis bij alle mogelijke reparaties (ook kleding e.d.) en gereedschap en materialen zijn aanwezig. Alles wat het niet meer doet is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. De vaklui in Repair Café Laren weten bijna altijd raad. In het Kulturhus treft u ook de Eeko Box aan. Hierin kunt u lege cartridges en oude mobiele telefoons deponeren. De opbrengst van uw ingeleverde materialen komt ten goede aan de stichting Geef een knuffel.

12 Jan Nieuwjaarsconcert Larenka (14:00 - 16:00)

Op 12 januari vanaf 14.00 uur zullen de muzikanten van de blaaskapel Larenka een nieuwjaarsconcert verzorgen bij CR Stegeman in Laren. Onder leiding van Gertie Braakman zal Tsjechische muziek klinken. Er staan weer een aantal nieuwe nummers op het programma, uiteraard een aantal solistische werken en diverse zangnummers met Joke en Herman. De entree bedraagt € 5.

22 Jan Boer-burger debat (19:00 - 22:00)

De Gemeente Lochem, LTO en diverse politieke partijen in Lochem gesponsord door enkele bedrijven nodigen alle burgers en boeren in de Gemeente Lochem uit voor een BOER-BURGER debat in de Schouwburg van Lochem om met elkaar in gesprek te gaan over de uitdagingen waar we samen (in Lochem) voor staan de aankomende periode. En wel op woensdag 22 januari 2020 inloop vanaf 19.00 uur en start programma stipt om 20.00 uur.

23 Jan Computervraagdagen (14:00 - 16:30)

SeniorWeb organiseert van 20 tot 26 januari in verschillende leslocaties in het land Computervraagdagen. Bezoekers kunnen hier terecht met hun computervragen, een eerste kennismaking met de digitale wereld of om kennis te maken met de vrijwilligers van SeniorWeb. De bibliotheken in Gorssel, Lochem, Warnsveld en Zutphen zijn alle vier leslocatie voor SeniorWeb. De Computervraagdagen zijn op de volgende tijdstippen: de Bibliotheek Zutphen - dinsdag 21 januari van 11:00 tot 14:00 uur; de Bibliotheek Warnsveld - donderdag 23 januari van 11:00 tot 14:00 uur; de Bibliotheek Lochem - donderdag 23 januari van 14:00 tot 16:30 uur; de Bibliotheek Gorssel - donderdag 23 januari van 14:00 tot 16:30 uur

26 Jan Derk Woestenenk 40 jaar koster (10:00 - 11:00)

Derk is koster voor de Protestantse kerk. Zijn inzet bij het uitoefenen van die functie is al die jaren heel groot geweest. Wie uit Laren en omgeving kent niet de kerkzaal van binnen? Naast de gebruikelijke kerkdiensten op zondag en trouw- en afscheidsdiensten heeft de kerkzaal een brede niet kerkelijke gebruiksfunctie voor Laren. Zoals muziekuitvoeringen, optredens van cabaret, toneel en dergelijke. Deze activiteiten worden door het Kulturhus georganiseerd en Derk is bij deze activiteiten ook nauw betrokken en zorgt dat alles in goede banen wordt geleidt. Hij heeft zich niet alleen steeds ten volle ingezet voor onze kerkgemeenschap, maar hij heeft ook sterk de verbondenheid met heel Laren gestimuleerd ←n gerealiseerd. Als je het complex Kerkzaal/Kulturhus binnen stapt voelt dat vertrouwd aan. Derk en andere betrokkenen slagen er steeds weer in je het gevoel te geven dat je welkom bent. Zijn 40-jarig jubileum wordt gevierd met een feestelijke kerkdienst op zondag 26 januari om 10.00 uur. Na de dienst omstreeks 11 uur is er voor iedereen, of u nu wel of niet bij de dienst aanwezig wilt of kunt zijn, de gelegenheid om Derk te feliciteren in het Kulturhus. De kerkenraad nodigt u van harte uit.