Brandweer Laren

Brandweer Laren

Korpsinformatie

Brandweer blusgroep Laren maakt onderdeel uit van het gebied Ijsselstreek in de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Het gebied IJsselstreek is een samenwerking van de brandweerposten in de gemeenten Lochem, Brummen, Voorst en Zutphen.

Kazerne Laren

De kazerne Laren heeft een prominente plek aan de Zutphenseweg. Het gebouw fungeert als voertuigstalling, oefenlocatie en inspirerende omgeving voor brandveiligheid. In 2002 is de huidige kazerne geopend en daarmee voldoet deze kazerne aan de huidige norm voor brandweerkazernes.

Er zijn momenteel (2017) 1 brandweervrouw en 16 brandweermannen actief voor de Larense brandweer. Zij zijn allemaal opgeleid tot de functie van manschap en kunnen ingezet worden voor de basistaken van de brandweer. Deze basistaken zijn brand, hulpverlening, incidenten met gevaarlijke stoffen en waterongevallen.

Per januari 2017 beschikt de Larense brandweer over een nieuw brandweervoertuig een zogenaamde tankautospuit. Dit voertuig vormt samen met zes bemanningsleden de basis van de brandweerzorg. Dit nieuwe voertuig is voorzien van de nieuwste apparatuur en inrichting. Voor de speciale taak natuurbrandbestrijding die de Larense brandweer ook uitvoert is het nieuwe voertuig uitgerust met 4x4 wielaandrijving, mogelijkheid om rijdend te spuiten en een grote (4000 liter) watertank.

Brandweerwerk ook voor jou!

Wij zoeken doorlopend vrouwen en mannen tussen de 18 en 45 jaar die wonen en bij voorkeur ook werken in Laren. In ons korps  is vooral behoefte aan mensen die overdag beschikbaar zijn, mensen die willen werken in een team, die altijd bereid zijn een helpende hand te bieden en van een uitdaging houden.

Iedere oproep is weer spannend. Je weet nooit wat je aantreft. Brandweerwerk is namelijk veel meer dan alleen maar het blussen van branden. De brandweer is er om mensen en dieren hulp te verlenen bij brand en ongevallen. We treden op bij verkeersongevallen, ongevallen met gevaarlijke stoffen, stormschade en wateroverlast. Hiervoor bieden we natuurlijk goede opleidingen en oefeningen.

Wat vragen wij?

  • Dat je beschikt over een goede lichamelijke en geestelijke conditie.
  • Je bent sportief, stressbestendig en praktisch ingesteld.
  • Je kunt improviseren en je beschikt over een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel

Aantrekkelijk voor werkgevers

Voor werkgevers is het ook aantrekkelijk om een of meer vrijwilligers in dienst te hebben. Op grond van de Arbowet is namelijk bepaald dat in elk bedrijf één of meerdere zogenaamde bedrijfshulpverleners aanwezig moeten zijn. Indien je de opleiding voltooit lever je in die zin een positieve bijdrage aan de veiligheid binnen het bedrijf. Eventueel gaan wij graag in gesprek met jouw werkgever.

Interesse?

Neem dan contact op met postcommandant Martijn Welmer op telefoonnummer 06-23649410.

Nieuwsberichten van Brandweer Laren« terug naar de vorige pagina

Contactgegevens
Brandweer Laren
Martijn Welmer
Zutphenseweg 22
7245 BL Laren (Gld)
0570 - 59 33 00
www.brandweerlaren.nl
Neem contact met ons op
Delen
Agenda