Wieler Groep Laren

Wieler Groep Laren

Het ontstaan
Midden jaren ’80 ontstond er in Laren een enthousiaste groep sporters, die graag wekelijks in groepsverband een tocht op de racefiets wilden maken. De doelen waren verschillend. Voor sommigen was het een training voor de triatlon of het schaatsen in de winter. Voor anderen als een nieuwe of een vervangende sport. Toen de groep alsmaar groter werd kwam het moment om aan te sluiten bij de NTFU. Op 25 maart 1997 werd de vereniging 'Wieler Groep Laren' officieel opgericht.

De huidige vereniging
De Wieler Groep Laren telt momenteel ca. 60 leden. Deze leden rijden verdeeld over 3 niveaugroepen.

Van eind maart tot eind september op  dinsdagavond  rijden alle groepen een door één van de leden
uitgezette tocht. Richtlijn hierbij is:

Groep A – gemiddeld 33-37 km/u
Groep B – gemiddeld 30-35 km/u
Groep C – gemiddeld 25-30 km/u

De lengte van de ritten varieert van 50 tot 90 km voor A en B en  40-60 km voor de C groep e.e.a. afhankelijk van de inval van de duisternis en het weer.

Vertrek in voor en na seizoen 18.30 uur. Zomerseizoen om 19.00 uur.

Op donderdagavond rijden de A en B groep gezamenlijk een vaste route. Deze gaat via Holten naar Nijverdal en over de Holterberg terug. De snelheid wordt aangepast aan de deelnemers. Bij grote deelname kan er zelfs in twee groepen gereden worden.

Op zondagmorgen kan er deelgenomen worden aan ritten in de regio. Vanuit Laren wordt er vroeg vertrokken per auto, om rond de middag weer terug te zijn. De tochten zijn doorgaans 60-100 km. lang.

Iedere 2 jaar wordt er een buitenlandse reis voor de leden georganiseerd. In 2015 gaat de reis naar Italië. Er wordt daarbij gezamenlijk bergen van naam beklommen. De deelname is groot, de voorbereiding goed, de prestaties zijn top en de gezelligheid is OK. 

Kleding en sponsoren
De WGL is herkenbaar aan het kleurrijke geel/paarse tenue. Bedrukt met reclame van onze sponsoren, die wij zeer erkentelijk zijn voor hun bijdrage aan onze sport. De sponsoren voor 2015 tot 2018 zijn Goossens Borculo, Sportstudio Sjahto en Financeconsult.

Lid worden
Alvorens definitief lid te worden, bestaat er de mogelijkheid om eerst 4 keer mee te rijden. Wanneer dit bevalt, kan men overgaan tot lidmaatschap. De contributie bedraagt 42,50 euro per jaar. Verder wordt van nieuwe leden verwacht, dat ze een clubtenue aanschaffen. Dit kost 70 euro. Daarnaast ben je dan ook lid van de NTFU en is je fiets verzekerd (tot € 1.000) bij ongevallen tijdens fietstochten. Je krijgt korting op het inschrijfgeld bij (veld)toertochten.  Je ontvangt de NTFU kalender en 6x per jaar het Fietssport Magazine. Zie www.ntfu.nl

Aanmelden voor de Wieler Groep Laren of informatie opvragen kan bij de secretaris van de vereniging Marius Heersema, per mail m.heersema@gmail.com

Nieuwsberichten van Wieler Groep Laren« terug naar de vorige pagina

Contactgegevens
Wieler Groep Laren
Marius Heersema
Deventerweg 79 d
7245 Laren

Neem contact met ons op
Er is geen email adres bekend bij ons, gebruik bovenstaande gegevens om contact op te nemen.
Delen
Agenda