Wieler Groep Laren

Wieler Groep Laren

Midden jaren ’80 ontstond er in Laren een enthousiaste groep sporters, die graag wekelijks in groepsverband een tocht op de racefiets wilden maken. De doelen waren verschillend. Voor sommigen was het een training voor de triatlon of het schaatsen in de winter. Voor anderen als een nieuwe of een vervangende sport. Toen de groep alsmaar groter werd kwam het moment om aan te sluiten bij de NTFU. Op 25 maart 1997 werd de vereniging 'Wieler Groep Laren' officieel opgericht.

De huidige vereniging
De Wieler Groep Laren telt momenteel ca. 60 leden. Deze leden rijden verdeeld over 3 niveaugroepen.

Van eind maart tot eind september op  dinsdagavond  rijden alle groepen een door één van de leden
uitgezette tocht. Richtlijn hierbij is:

Groep A – gemiddeld 33-37 km/u
Groep B – gemiddeld 30-35 km/u
Groep C – gemiddeld 25-30 km/u

De lengte van de ritten varieert van 50 tot 70 km voor A en B en  40-60 km voor de C groep e.e.a. afhankelijk van de inval van de duisternis en het weer.

Vertrek in april en september 18.30 uur, overige  om 19.00 uur.

Op donderdagavond wordt er een vrije route gereden die de aanwezige leden qua snelheid, indeling en route ter plaatse bepalen. De snelheid wordt aangepast aan de deelnemers.

Op zondagmorgen kan er deelgenomen worden aan ritten in de regio. Vanuit Laren wordt er vertrokken per fiets of auto, om rond de middag weer terug te zijn. De tochten zijn doorgaans 60-100 km. lang.

Iedere 2 jaar wordt er een buitenlandsereis voor de leden georganiseerd. De locatie is dan meestal Frankrijk of Italië. Er wordt daarbij gezamenlijk bergen van naam beklommen. De deelname is groot, de voorbereiding goed, de prestaties zijn top en de gezelligheid is OK. In 2018 wordt er voor het eerst een binnenlandse meerdaagse reis naar Limburg gemaakt.

Kleding en sponsoren
De WGL is herkenbaar aan het kleurrijke geel/paarse/zwarte tenue. Bedrukt met reclame van onze sponsoren, die wij zeer erkentelijk zijn voor hun bijdrage aan onze sport. De sponsoren voor 2019 t/m 2022 zijn Goossens Tweewielers Borculo, Sportstudio Sjáhto en Financeconsult Laren.

Lid worden
Alvorens definitief lid te worden, bestaat er de mogelijkheid om eerst 4 keer mee te rijden. Wanneer dit bevalt, kan men overgaan tot lidmaatschap. De contributie bedraagt 42,50 euro per jaar. Verder wordt van nieuwe leden verwacht, dat ze een clubtenue aanschaffen. Daarnaast ben je dan ook lid van de NTFU en is er een verzekering via de NTFU (Zie de voorwaarden op de site van de NTFU). Je krijgt korting op het inschrijfgeld bij (veld)toertochten.  Tevens ontvang je en aantal keren per jaar het Fietssport Magazine. Zie www.ntfu.nl

Aanmelden voor de Wieler Groep Laren of informatie opvragen kan bij de secretaris van de vereniging Marius Heersema, per mail m.heersema@gmail.com

Nieuwsberichten van Wieler Groep Laren« terug naar de vorige pagina

Contactgegevens
Wieler Groep Laren
Marius Heersema
Deventerweg 79 d
7245 PL Laren

Neem contact met ons op
Delen
Agenda